Foci

Mourinho elküldte a 11-est hibázó játékosát

A portugál edző azonnal hidegre tette a pénteki európai Szuper Kupa döntőn a Chelsea játékosaként 11-es hibázó és ezzel a Bayern Münchent kupához juttató alig 20 esztendős belga Lukakut. Szerintünk jobban járt az Evertonnal...

Mivel augusztus 31. hétvégére esett és ilyenkor a bankok zárva tartanak, szeptember 2-án, hétfőn este zárt az európai labdarúgó átigazolási piac. Nagy volt a mozgás.

Bale, Özil, Fellaini átigazolása mellett talán a legérdekesebb, hogy Jose Mourinho megtalálta a múlt pénteki európai Szuper Kupa döntő elvesztéséért felelős játékost. Az alig 20 esztendős csereként pályára lépő, majd a végső párbajban 11-est hibázó Lukakut azonnal eltanácsolta a klubtól. Az Evertonnak több sem kellett, az amúgy gólerős játékosra azonnal lecsapott.


A Chelsea 20 éves játékosa Lukaku nem kívánatos személy lett Jose Mourinho számára
Fotó: AFP

Doboz fejléc szövege

Nemzetközi átigazolások:

– Az Everton 27.5 millió fontért eladta Marouane Fellainit a Manchester Unitednek.
– A Fellainiért kapott milliókból két játékost is szerződtetett az Everton: Gareth Barry és Pomelu Lukaku is Manchesterbe költözik. Más olvasatban Jose Mourinho azonnal hidegre tette a pénteki európai Szuper Kupa döntőn 11-es hibázó és ezzel a Bayern Münchent kupához juttató Lukakut.
– Bemutatták Gerreth Bale-t a Real Madridban
– A Real elengedtete a brazil Kakát Milanhoz
– Végre vásárolt valakit Arsene WengerMesut Özil Madridból Londonba, az Arsenalhoz költözik, mégpedig 42,5 millió fontért.
– A Liverpool két középhátvéddel és egy csatárral erősítette meg keretét. Megszerezték a PSG-től a 12-szeres francia válogatott Mamadou Sakhót és a Sportingtól az U20-as portugál válogatott Tiago Ilorit. Sakhóért 18, Iloriért hétmillió fontot fizettek az angolok, míg a támadó szekcióba a nigériai Victor Moses kölcsönben érkezett a csapathoz a Chelsea-től.
– Az angol labdarúgó élvonalban szereplő Aston Villához szerződött a cseh Libor Kozák (Lazio), aki tavaly 10 góllal lett az Európa Liga gólkirálya.

Magyar átigazolások:

Koman Vladimir néhány hónapra klubot vált, az Uralba költözik
– Elkelt Pintér Ádám is, aki szintén Oroszországba a Tom Tomszkhoz szerződött
Novothny Somát a a Nápoly a Paganesébe adta kölcsön
– A Fradinál beigazlódtak a pletykák és a Real Madridból igazolt, David Mateos zöld-fehérbe költözött  
– A Diósgyőrből kiebrudalt Rudolf Gergely három éves szerződést írt alá a bajnok Győri ETO-hoz
– Jöttek is Diósgyőrbe, mégpedig Debreceni András a Honvédtól a védelembe, míg ecuadori támadó Augusto Batioja és Futács Márkó az angol Leicesterből a támadósorba érkezett
– A négy forduló óta gólképtelen MTK kölcsönvette a Pakstól egykori támadóját a 22 éves Eppel Mártont
Délczeg Gergely nem kellett Kispesten, kölcsönadták Eppel helyére a Paksba
– Erősített a Videoton is: Thiago Ryan a 22 éves szélső hátvéd, saját Twitterén jelentette be Székesfehérvárra költözését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik