Foci

“Sírni kell sokat hét közben, és meccs közben is”

mvm paks (mvm paks, )
mvm paks (mvm paks, )

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati játéknapját követően az edzők értékelték a látottakat.

A játékvezetőkre panaszkodott Horváth Ferenc
Fotó: Facebook

A Győri ETO első győzelmét aratta a magyar bajnokság idei kiírásában a Paks ellen. A vezetőedzők az eto.hu-nak értékeltek.

„Mindig is tudtuk, hogy ez a csapat képes küzdeni, nyerni, és jól játszani. Korábban is voltak meccseink, amelyeken jól futballoztunk, mégsem győztünk. Most nem volt kétséges, hogy most nyerünk. Több olyan lehetőségünk is volt, amivel eldönthettük volna a mérkőzést, benne volt, hogy még nagyobb arányban tudjunk nyerni, de örülni kell a 2-0-nak is” – mondta Pintér Attila.

Horváth Ferenc, a paksiak menedzsere vegyes érzelmekkel nyilatkozott a találkozót követően: „Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Nem látszott, hogy a tavalyi bajnok és tizenharmadik helyezett játszott egymással, egyenlő ellenfelei voltunk a Győrnek. A macska-egér játékban egérnek szerződtettek minket, de nem voltunk azok. Sokat tanulok én is edzőként, az biztos, hogy sírni kell sokat hét közben és meccs közben is, és akkor a bírók is úgy vezetik a meccset. Az én kapusomat kiállították Kecskeméten és tizenegyest adtak olyanért, amit itt most le sem fújtak.”

Örült a győzelemnek Ricardo Moniz
Fotó: MTI

A Ferencváros egy gyors góllal tudta legyűrni a Kecskemétet a Puskás Ferenc Stadionban. Mindkét együttes vezetője egyetértett abban a fradi.hu-n olvasható nyilatkozatokban, hogy nyögvenyelős győzelem volt ez a Fradi részéről.

Ricardo Moniz abban látta a találkozó nehézségét, hogy alakulatában rengeteg fiatal volt egyszerre a pályán: „Nem nyújtottunk jó játékot a mai mérkőzésen, amihez hozzájárult, hogy Jenner és Holman sem volt egészséges, és ez megnehezítette a dolgunkat. Az viszont kiemelendő, hogy nagyon fiatal csapattal sikerült nyernünk, ami fontos volt a DVSC elleni vereség után. A mérkőzés remekül indult, hiszen Diallo góljával előnybe kerültünk, ám később visszavettük a teljesítményt és nem volt meg az átütőerő. A második félidőben buta hibákat csináltunk, ennek oka, hogy tapasztalatlan futballistákkal álltunk fel.”

„Végig benne voltunk a meccsben, és mindent megtettünk a győzelemért, amiért büszke vagyok a csapatomra. Minimális dekoncentráltság miatt hátrányba kerültünk, ám ezután talpra álltunk, és a második félidő a miénk volt. Mindent elmond a végjátékról, hogy a Fradi arra törekedett, hogy kibrusztolja a győzelmet. Utóbbihoz természetesen gratulálok nekik” – szólalt meg Bekő Balázs, a KTE edzője.

Véber együttese nyerte a hatpontos rangadót
Fotó: MTI

Az újoncok rangadóján a Mezőkövesd hazai pályán múlta felül a Felcsútot. A kövesdi szakvezető örült, a Puskás Akadémia trénere szomorkodott a találkozót követően.

Véber György, Mezőkövesdiek edzője a boon.hu-nak adott nyilatkozatában mondta el, hogy elégedett a látottakkal: „Nekünk nagyon kellett a győzelem, és ezt úgy értük el, hogy ebben az idényben talán most játszottunk a leggyengébben. Ezt úgy értem, hogy ezúttal kevesebbet birtokoltuk a labdát, mint a korábbi találkozóinkon. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy játszanak nyugodtan, legyenek agresszívek, és legyen hitük.”

Benczés Miklós, a vendégek menedzsere szintén a boon.hu-nak tálalt ki: „Jól kezdtük a meccset, voltak ziccereink, ezeket elhibáztuk, és ez nagyon fáj nekünk. Kontrákból kaptuk a gólokat, pedig megfelelően fociztunk.”

Kozma szerint ki kellett volna használniuk a helyzeteket
Fotó: ujpestfc.hu

A játéknap záró meccsén a Diósgyőr Miskolcon látta vendégül az Újpestet, és egy sima győzelemmel küldték haza a lila-fehéreket. A két edző az ujpestfc.hu kérésére értékelt.

A DVTK vezetőedzője, Szivics Tomiszlav szerint bizonyították játékosai, hogy a csapat napról-napra fejlődik: „Izgalmas mérkőzés volt, ezt vártuk. A meccs eleje az Újpesté volt, nem találtuk a játékunkat, de összeszedtük magunkat és visszajöttünk a mérkőzésbe. Kontrolláltuk a találkozót, jókor rúgtuk a gólokat és végigküzdöttük a meccset. Van még mit javítani, de minden nap fejlődünk egy kicsit. Gratulálunk a csapatomnak, az Újpest egy nagy klub, nem kell mondani, hogy milyen fontos volt számunkra a győzelem.”

Kozma István, az UTE szakvezetője úgy érezte, hogy a mérkőzés egyik fordulópontja Bojan Mihajlovics sérülése volt: „Úgy érzem nem volt ma velünk a szerencse. Az első harmincöt percben nagyon jók voltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, eldönthettük volna a meccset. Talán az első bekapott gólnál is rosszabbul jött a csapatnak, hogy Bojan Mihajlovics megsérült, mert sajnos kevés egészséges védőnk van, de kényszerűségből váltanunk kellett. A második félidőben sietettük a játékot, de ez a Diósgyőr malmára hajtotta a vizet és a második és ezután már jobbak voltak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik