Foci

Végleges a románok kerete

Victor Piturca (Victor Piturca, román válogatott, )
Victor Piturca (Victor Piturca, román válogatott, )

Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken véglegesítette a magyarok elleni jövő pénteki bukaresti, és a szeptember 10-i, törökök elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőn szereplő keretét.

A szakvezető korábban már megnevezte azokat a légiósokat, akiket számításba veszt, ám most kiderült, hogy a kapus Costel Pantilimon (Manchester City) és a védő Gabriel Tamas (West Bromwich Albion) nem játszhat. Adrian Mutu, a francia Ajaccio sztárja már az első körben sem kapott meghívót.

Piturca döntött
Fotó: AFP

A magyarok hat mérkőzésen 11 pontot gyűjtöttek, s a csoport második helyén állnak a vb-ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött. Egervári Sándor együttesét a románok egy-, a törökök négypontos hátránnyal követik – a vb-selejtező következő körében ezért lesz különösen nagy jelentősége a Románia elleni találkozónak, mert egy esetleges győzelemmel elérhető közelségbe kerülne a pótselejtezőt érő második hely, amelyre az 1998-as kvalifikációs sorozat óta nem volt példa.

A magyarok szakvezetője hétfőn jelölte ki a magyar keretet.

A román válogatott kerete a román szövetség honlapja alapján:

Kapusok:
Bogdan Lobont (AS Roma), Ciprian Tatarusanu (Steaua Bucuresti), Silviu Lung (FC Astra)

Hátvédek:
Alexandru Matel (FC Astra), Srgian Luchin (Dinamo Bucuresti), Paul Papp (Chievo Verona), Valerica Gaman (FC Astra), Nicolai Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Vlad Chiriches (Tottenham Hotspur), Razvan Rat (West Ham United), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)

Középpályások:
Alexandru Bourceanu, Doru Pintilii, Adrian Popa, Cristian Tanase (mind Steaua Bucuresti), Ovidiu Stefan Hoban (Petrolul Ploiesti), Dragos Grigore (Dinamo Bucuresti), Gabriel Torje (Udinese), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)

Csatárok:
Marius Alexe (Sassuolo), Gheorghe Bucur (Kubany Krasznodar), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (klub nélkül)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik