Foci

Még egy török csapatot kizártak az EL-ből

besiktas (besiktas, )
besiktas (besiktas, )

A Fenerbahce után a szintén török Besiktast is kizárta az Európa Ligából a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

A szervezet pénteki döntése nyomán ezzel eldőlt, hogy a Besiktas helyén a selejtezős párharc vesztese, a norvég Tromsö szerepelhet a második számú európai kupasorozat csoportkörében, amelynek sorsolását 13 órakor rendezik Monacóban.

Ezzel egy időben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei – a szervezet honlapja szerint – kisorsolták, hogy a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből búcsúzott, így eredetileg az EL csoportkörében érdekelt, de időközben kizárt Fenerbahce helyét szerencsés vesztesként a ciprusi APOEL veszi át.

Mindkét török klubot azért büntette meg még korábban az UEFA, mert 2011-ben bajnoki mérkőzéseket manipuláltak. A Fenerbahcét kettő, míg a Besiktast egy évre zárták ki a nemzetközi kupákból.

Az utolsó kiadó főtáblás helyről 11 órától döntött az AZ Akmaar és az Atromitosz, ugyanis a két együttes mérkőzését félbeszakították csütörtök este, mivel a stadion tetőszerkezete kigyulladt. A találkozót a hollandok ugyan elveszítették 2-0-ra, ám az odavágót 3-1-re nyerték, így összesítésben 3-3-al, idegenben lőtt góllal lettek főtáblások.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, playoff kör, bepótolt mérkőzés

AZ Alkmaar (holland)-Atromitosz (görög) 0-2 (0-0)
Továbbjutott: az Alkmaar, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik