Foci

Szuperkupa-győztes a Barcelona

Neymar (neymar, )
Neymar (neymar, )

Idegenben lőtt góllal bizonyult jobbnak a Barca az Atletico Madridnál.

A Szuperkupa első összecsapásán a spanyol fővárosban 1-1-re végeztek a felek. Az odavágón sokáig vezetett az Atletico, ám Neymar, a katalánok újonca a hajrában döntetlenre mentette azt a találkozót.

Szerdán késő este rendezték a tavalyi bajnok és a kupagyőztes párharcának visszavágóját. Gerardo Martino, a hazaiak vezetőedzője először küldte egyszerre pályára a kezdőben csapata két legtechnikásabb játékosát, Leo Messit és Neymart.

Így örült a trófeának Dani Alves (balra) és Neymar (jobbra)
Fotó: AFP

Ahogyan azt sejteni lehetett, a meccs elején a vendégek nagyon beszorultak és foggal-körömmel védekeztek. A kontrára építő madridiak olykor veszélyes támadásokkal rukkoltak elő, de az első játékrészt követően 0-0-val mentek szünetre a csapatok.

A második félidőben a Barca többször is megszerezhette volna a vezetést, ám Victor Valdes remekelt a matrackészítők kapujában.

A 80. minutumban előbb Filipe Luis egy könyöklés miatt, majd a 90. percben a lecserélt Arda Turan szövegelésért kapott piros lapot madridi oldalon. A két kiállítás között Messi meglepetésre büntetőt hibázott, ám a gól nélküli döntetlen is a vendéglátóknak kedvezett, így Martino és Neymar begyűjtötte első trófeáját a katalánok színeiben.

Eredmény – Spanyol Szuperkupa

Barcelona – Atletico Madrid 0–0
Camp Nou, 74 536 néző. V: Fernández Borbalán

Barcelona: Víctor Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Xavi, Fabregas (Iniesta, 73.) – A. Sánchez (Pedro, 65.), Messi, Neymar. Vezetőedző: Gerardo Martino

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis – Gabi, Suárez, Koke (Leo Baptistao, 88.), Turan (Adrián, 72.) – Diego Costa, Villa (C. Rodríguez, 84.). Vezetőedző: Diego Simeone

Piros lap: Filipe Luís (80.), Turan (90., a kispadról)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik