Foci

Hazavágta az Újpest a Mezőkövesdet

újpest (újpest fc, )
újpest (újpest fc, )

6-1-re győztek a lila-fehérek az újonc ellen.

Simán nyertek
Fotó: MTI

Az Újpest az előző fordulóban 2-2-es döntetlent játszott a Kaposvár ellen idegenben, a Mezőkövesd pedig otthon kapott ki 2-0-ra a Pápától a 4. körben.

A találkozót jobban kezdte a hazai gárda, ám egy kontratámadásból mégis az idegenbeli csapat szerezte meg a vezetést. George Menougong a leshatárról lépett ki és magabiztosan értékesítette ordító helyzetét. 0-1.

A bekapott gólt követően éledezett az UTE és Simon Krisztián révén előbb a 31. percben egyenlítettek (1-1), majd a 44. percben Ahjupera juttatta előnyhöz a fővárosiakat (2-1).

A második félidő elején lekopírozta az első játékrész harmadik harmadában látottakat az Újpest. Simon Krisztián és Ahjupera ismét eredményes volt, ezzel a 65. minutumban már 4-1-re vezettek a vendéglátók.

A hajrában még Tschibuabua és Kabát is betalált, így alakult ki a Mezőkövesd számára megalázó 6-1-es végeredmény.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló

Újpest – Mezőkövesd 6-1 (2-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1985 néző, v.: Solymosi

Újpest: Balajcza – Vermes (Litauszki, 86.), Antón, Juanan – Lázár B. (Kabát, 66.), Balogh B., Vasiljevic, Ligot, Simon K. (Horváth R., 81.) – Ahjupera, Tshibuabua

Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Éles – Irhás (Olasz, a szünetben), Dobos, Farkas B., Petneházi (Bagi, 73.) – Balajti (Bogdány, 59.), Menougong

Gólszerzők: Simon K. (31., 51.), Ahjupera (44., 65.), Tshibuabua
(83.), Kabát (91.), illetve Menougong (16.)

Sárga lap: Vermes (66.), Balogh B. (80.), illetve Hegedűs Cs. (17.), Irhás (26.), Petneházi (30.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik