Foci

Juventus, Napoli, Fiorentina vagy Milan? Ez itt a kérdés!

Giorgio Chiellini (girogio chiellini, chiellini, juventus, scudetto)
Giorgio Chiellini (girogio chiellini, chiellini, juventus, scudetto)

Szombaton megkezdődik az olasz labdarúgó-bajnokság, melynek ismét a legutóbbi két kiírásban győztes Juventus az első számú esélyese.

Az olasz bajnokságban tavaly egyedül a bajnoki cím védője képviselt nemzetközi szintet, bár meg kell jegyezni, Antonio Conte, a csapat edzője a Bayern elleni BL negyeddöntő kudarcot követően úgy fogalmazott: sokat kell még dolgoznunk, mert messze vagyunk Európától.

Ez a mondat akár kellő antérja is lehetne az olasz bajnokság szombati rajtja előtt, hiszen az egykor szebb napokat is látott Serie “A” egyre hátrébb szorul az európai topligág versenyében.

Talán éppen ezért a Juve, a Napoli és a Fiorentina is komolyan nevekkel erősített a nyáron, nemzetközi szinten is magasan jegyzett csatárokat igazoltak főképp, a Milan a változatlanságra szavazott, míg az Inter nem a régi.


Carlos Tevez már gólt is szerzett zebracsíkos mezben
Fotó: AFP

Conte mester kérésére a Juve vezetése minőségi játékosokat szerződtetett Carlos Tevez, Fernando Llorente és Angelo Ogbonna személyében. Mindeközben a veszteségi oldalon eddig egyetlen komoly név akad – az olasz válogatott Emanuele Giaccherini, aki az angol Sunderlandhez igazolt.

A bajnokságot Genovában Laczkó Zsolt csapata, a Sampdoria vendégeként kezdő torinói együttes az Olasz Szuperkupa-mérkőzésen nagyon simán, 4-0-ra verte Rómában a Laziót, így érzésünk szerint a címben feltett költői kérdésre 60 százalékban a Juventus a megfelelő válasz.

Higuaintól azt várják Nápolyban, hogy legalább annyi gólt termeljen, mint Cavani
Fotó: AFP

A Juve első számú kihívója várhatóan a Napoli lesz, amely legnagyobb sztárját, Edinson Cavanit ugyan elvesztette, ám a Paris Saint-Germaintől érte kapott 64 millió eurót remekül hasznosította. A vasárnap a Bolognát fogadó nápolyiak a Real Madridtól megszerezték a legalább annyira gólérzékeny Gonzalo Higuaint, plusz Raul Albiolt és Callejont is. Nem titkolt céljuk, hogy letaszítsák a Juventust a trónról. Szerkesztőségünk a Napoli trónfosztásának 20 százalék esély ad.


A Milannál Balotelli megtartása, és megzabolása jelenti a legnagyobb sikert
Fotó: AFP

A legutóbb harmadik Milan kifejezetten “nyugodt” átigazolási szezont tudhat maga mögött, a gárda egyetlen komoly erősítése a Sampdoriától érkezett 23 éves olasz válogatott középpályás, Andrea Poli. Ugyanakkor az mindenképpen az együttes erejét növeli, hogy egyre jobban összecsiszolódik a gárda, s a januárban igazolt Mario Balotelli első felkészülését dolgozta végig a csapattal. A hétközi Bajnokok Ligája-selejtezőben a PSV Eindhoven otthonában 1-1-et elért Milan szombaton az újonc Veronával játszik és 10 százalék sanszot kap tőlünk a Scudetto megnyerésére.


Gomez a Bayern Münchenben ipari mennyiségben termelte a gólokat, kérdés, a Fiorentínában lesz-e olyan társ, aki kiszolgálja?
Fotó: AFP

Akárcsak a dobogóra szintén esélyes a legutóbb negyedik Fiorentina, mely többek között a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München gólvágóját, Mario Gomezt is szerződtette a nyáron.

Serie “A”, első forduló, program:

szombat:
Verona-AC Milan 18.00 
Sampdoria-Juventus 20.45

vasárnap:
Internazionale-Genoa 18.00  
Cagliari-Atalanta 20.45  
Lazio-Udinese 20.45  
Livorno-AS Roma 20.45  
Napoli-Bologna 20.45  
Parma-Chievo 20.45  
Torino-Sassuolo 20.45

hétfő:
Fiorentina-Catania 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik