Foci

Hazai vereséggel kezdett az Arsenal

Arsenal, everton (arsenal, everton, Seamas Coleman, Aaron Ramsey)
Arsenal, everton (arsenal, everton, Seamas Coleman, Aaron Ramsey)

Az Arsenal labdarúgócsapatát hazai pályán győzte le 3-1-re az Aston Villa. Az Ágyúsok tíz emberrel fejezték be az összecsapást.

Az előző idényben az Aston Villa a kiesés ellen küzdött – sikerrel –, így talán nem volt nagy elvárás az Ágyúsok szurkolóitól, hogy győzelmet vártak övéiktől az első fordulóban. Olivier Giroud meg is szerezte a vezetést az Arsenalnak már a 6. percben, ám Szcesny kapus összehozott egy büntetőt a Villának. Benteke ugyan kihagyta a tizenegyest – a hálóőr védett –, ám a kipattanót értékesítette, a 22. percben így már egál volt az állás.


Theo Walcott arcáról minden leolvasható
Fotó: AFP

Az Arsenal a második félidőben is „megajándékozta” egy büntetővel az Aston Villát, Benteke másodszor pedig már nem hibázott, így a vendégeknél volt az előny. Arséne Wenger fiai akkor kerültek még nehezebb helyzetbe, amikor Koscielnyt a 67. percben második sárga lappal kiállították. Emberhátrányban is próbálkozott az Arsenal, ám a Villa már sikerrel tudta megtartani a labdát, végül pedig be is gyűjtötte az első nagy skalpját az idényben, Luna állította be az 1-3-as végeredményt. Legutóbb 13 esztendővel ezelőtt, 2000-ben rajtolt vereséggel az Arsenal.

Az Evertonban Baines és Fellaini is kezdett, ez azért érdekes, mert mindkettejüket vinné a Manchester United. A liverpooli együttes egyébként nem tudta lemásolni a városi riválist, amely sikerrel kezdett, a kékek 2-2-es döntetlent játszottak a Norwich otthonában.

A West Ham United legyőzte a Cardiffot, a Fulham a Sunderlandet verte, míg a sérült Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich Albion egy utolsó percekben kapott góllal kapott ki a Southamptontól.

Eredmények – Premier League, 1. forduló

Arsenal – Aston Villa 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Giroud (6.) illetve Benteke (22., 62. – 11-esből), Luna (85.)
Piros lap: Koscielny (67.)

Norwich – Everton 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Whittaker (51.) von Wolfswinkel (71.) illetve Barkley (61.), Coleman (65.)

Sunderland – Fulham 0-1 (0-0)
Gólszerző: Kasami (52.)

West Bromwich Albion – Southampton 0-1 (0-0)
Gólszerző: Lambert (90. – 11-esből)

West Ham United – Cardiff City 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Cole (13.), Nolan (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik