Foci

A Bayern furcsa góllal nyerte az idénynyitót

bayern-munchen(650x433)(1).jpg (bayern münchen, )
bayern-munchen(650x433)(1).jpg (bayern münchen, )

A Bundesliga nyitómeccsén a címvédésre abszolút esélyes Bayern München 3-1-re verte a Mönchengladbachot.

Jól rajtoltak
Fotó: AFP

Sok változás történt a bajorok háza táján a nyári holtszezonban: távozott Jupp Heynckes, érlezett a barcelonai sikergyáros Pep Guardiola. A piros-fehérek megvették Mario Götzét a rivális Dortmundtól, és Thiago Alcantarát a katalánoktól, Mario Gomez viszont a Fiorentinát válaszotta.

A csapat magja azonban együtt maradt, Guardiola pedig az edzőmeccsek tanulsága szerint a tiki-takát próbálja majd átültetni a bajorok játékába. Ez látszott is a nyitómeccsen, hiszen a Mönchengladbach elleni találkozón több, mint 60 százalékban birtokolták a labdát és sokkal veszélyesebben is fociztak.

Előbb Robben, majd Mandzukic vette be a vendégek kapuját (2-0), de a ‘Gladbach a 40. percben Dante öngóljával szépíteni tudott.

A szünetet követően olyan történt, amit talán még mi sem láttunk. Dominguez a 68. percben kézzel ért a labdához, így Müller büntető végezhetett el. Kimaradt, a kipattanónál Dominguez megint kezezett, így ismét a mészpontról jöhettek a hazaiak, de ezúttal Alaba nem hibázott (3-1).

A vége ez maradt, így Pep Guardiola győzelemmel mutatkozott be a német élvonalban, a Bayern pedig megkezdte a menetelést a címvédés felé.

Eredmény – Bundesliga, 1. forduló

Bayern München – Mönchengladbach 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Robben (12.), Mandžukić (16.), Alaba (69.-büntetőből) illetve Dante (40.-öngól)

A furcsa eset:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik