Foci

Ahjupera győztes gólt lőtt, majd kiállították

újpest (újpest fc, )
újpest (újpest fc, )

Az Újpest fordítani tudott a Puskás Akadémia ellen Fehérváron az NB1 második játéknapján. A lila-fehérek 2-1-re győztek.

Az Újpestnek is van már győzelme
Fotó: MTI

Az UTE az első fordulóban hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Paks ellen, míg a Felcsút Pápán ért el 1-1-es döntetlent.

A Puskás Akadémia stadionjának építése miatt kénytelen pályaválasztóként is idegenben játszani mérkőzéseit, ami jelen esetben talán rá is nyomta bélyegét a meccsre.

A felcsútiak jobban kezdték az ötszáz néző előtt zajló mérkőzést. A 17. percben Farkas beadását az MTK-ból érkező Tischler bólintotta a kapuba, amivel előnyhöz jutatta csapatát. 1-0.

Kabát Péter hat perccel a bekapott gólt követően lépett ki a védők mögül és értékesítette a ziccert, ezzel hamar kiegyenlítette az eredményt. 1-1.

A második játékrészben kezdetén az Újpest akarata érvényesült, ami a 61. minutumban gólban is megnyilvánult. Balogh 23 méteres lövése kijött Hajduchról, Ahjupera kapcsolt a leghamarabb, és a kapuba passzolt, 1-2.

Ahjupera gólját követően sárga lapot kapott, mivel levette a mezét, majd hét percre rá sípszó után rúgott a labdába, így mehetett az öltözőbe.

A bő húsz perces emberelőnnyel azonban nem tudott mit kezdeni az újonc gárda, így a Puskás Akadémia elkönyvelhette első vereségét az NB1-ben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló

Puskás Akadémia – Újpest 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Tischler (17.) ill Kabát (23.), Ahjupera (61.)

Sárga lap: Litauszki (4.), Ahjupera (62., 67.)

Puskás Akadémia: Hajduch – Vachtler, Vaszicsku, Fabio, Farkas N. – Tóth B., Polonkai, Bertus (Zsolnai, 68.) – Gajdos (Nikolic, a szünetben), Tischler, Baracskai. Vezetőedző: Benczés Miklós

Újpest: Balajcza – Molnár (Ligot, 51.), Litauszki, Antón, Mihajlovic – Simon K. (Lázár, 76.), Vasiljevic, Tshibuabua, Balogh B. – Kabát, Ahjupera. Vezetőedző: Marc Leliévre / Kozma István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik