Foci

Csontzene és hazai győzelem Pakson

Horváth Ferenc (horváth ferenc, )
Horváth Ferenc (horváth ferenc, )

Az MVM Paks labdarúgócsapata 2-1-re nyert a PMFC-Matias ellen az OTP Bank Liga 2. fordulójában.

Ha péntek, akkor labdarúgóbajnoki az OTP Bank Ligában. Talán elsőre nem kapnánk fel a fejünket egy Paks – Pécs ütközet hallatán, de a tolnaiak az előző fordulóban Újpesten tudtak nyerni, a Mecsekaljaiak pedig rendesen megnehezítették az aranyesélyes Ferencváros dolgát, vagyis összességében jó meccsre volt kilátás.

A hazaiak kezdték jobban a meccset, a 19. percben pedig a vezetést is megszerezték, Hullám ívelése után Simon Attila szerzett gólt előző csapata ellen (1-0). A folytatásban is a Paks volt a meggyőzőbb, ám így is majdnem egyenlített a PMFC, Márkvárt éles szögből leadott löketét fogta Molnár kapus, alias Superman.

A második felvonásban nem kellett sokat várni az egyenlítésig, Grumicot lökték fel a tizenhatoson belül, a kissé könnyen befújt büntetőt pedig Koller értékesítette (1-1). Vérszemet kaptak ettől a góltól a játékosok, csak nem a jó értelemben: rendkívül sok volt a szabálytalanság, Andó-Szabó nem győzte felmutatni a sárgát, hatszor is villant a figyelmeztetés. Ezek közül a legérdekesebb Könyvesé volt, aki csereként szállt be a meccsbe, de túl korán, sárga lett a jutalma.

Az utolsó negyedórában jártunk, amikor láthattunk egy kis focit is, egy szép kontra végén Bartha tálalt Simon elé, aki az üres kapuba belsőzött (2-1). Próbálkozott a Pécs a folytatásban, ám a hazaiak már nem engedték ki a kezükből a három pontot, így két győzelemmel rajtoltak a bajnokságban. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy Mohl Dávidot második sárgával kiállították a rendes játékidő végén.

Redmény – OTP Bank Liga, 2. forduló

Paks, 1200 néző, Vezette: Andó-Szabó

MVM Paks – PMFC-Matias 2-1 (1-0)

MVM Paks: Molnár P. – Fiola, Éger, Kovács G., Szabó J. – Kecskés T. – Bori (Könyves, 74.), Bartha, Báló, Hullám (Tököli, 66.) – Simon A. Vezetőedző: Horváth Ferenc

PMFC-Matias: Dibusz – Fodor F., Romic, Balogh B., Uzoma – Horváth A., Mohl – Koller (Fröhlich, 80.), Márkvárt (Beke, 59.), Wittrédi (Rácz F., 82.) – Grumic Vezetőedző: Lőrincz Emil

Gólszerzők: Simon A. (19., 77.), illetve Koller (50., 11-esből)

Sárga lap: Bartha (20.), Hullám (36.), Fiola (51.), Kecskés T. (55.), Éger (64.), Tököli (67.), Könyves (74.), illetve Wittrédi (11.), Fodor (61.), Mohl (84., 88)

Piros lap: Mohl (88.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik