Foci

Neymar kiszorult a kezdőből, könyörgött, hogy betegyék

Lengyelországban játszott döntetlent a  Barcelona. A Lechia Gdansk elleni felkészülési meccsen csak csereként lépett először hivatalosan pályára Neymar. 2–2 lett a vége.

A labdarúgás szerelmeseit a komolynak számító nemzeti bajnokságok rajtja előtt két nyitott kérdés foglalkoztatta leginkább. Arra már választ kaptak, mire megy, mehet majd Pep Guardiolával, a Barca egykori edzőjével a Bayern München – egy kupát már nyert, egyet elvesztett eddig az uborkaszezonban.

A másik kérdés megválaszolása, miszerint a Barcelona új edzője mire lesz képes a katalán csapattal, legfőképp hogyan építi be a sztárok közé a brazil Neymart még váratott magára. Tegnap estig.

A Barcelona Gdanskban vendégeskedett, apró szépséghiba, hogy az Argentínából két évre importált új edző, Gerardo “Tata” Martino el sem utazott a találkozóra, míg Neymar szó szerint azért könyörgött az immár örök helyettes Jordi Rourának a kispadon, hogy beállhasson végre.

Íme Neymar félreérthetetlen jelzése:

Nem állhatott be, egészen a 79. percig, de addigra már minden eldőlt. Így a brazil zseni bemutatkozása kurta-furcsára sikeredett, ráadásul egy percet sem töltött a két zseni együtt a pályán, ugyanis, Messi ekkor már nem volt a pályán mivel az argentin gólzsákot nem sokkal korábban a 18 éves kameruni csatár, Jean Marie Dongou váltotta.

Majd a hivatalos meccseken.

A mérkőzés összefoglalója:

Lengyelország, Gdnask, felkészülési meccs

LECHIA GDANSK (lengyel)–BARCELONA (spanyol) 2–2 (1–1)
Játékvezető: Gil (lengyel)

LECHIA GDANSK:Bak (Malkowski, a szünetben) – Deleu (Oualembo, a szünetben), Bieniuk (K. Bak, a szünetben), Madera (Janicki, a szünetben), Pazio – Pietrowski (Zyska, 11.), Frankowski (Duda, 79.), Grzelczak (Lazaj, 86.), Dawidowicz (Kostrzewa, 30.) – Macui (Smuczynski, a szünetben, Kacprzycki, 83.), Buzala (Tuszynski, 31.)

BARCLONA: Pinto (Oier, a szünetben) – Montoya (Femení, 64.), Sergi Gómez (Planas, 64.), Bartra (Bagnack, 64.), Adriano (Patric, 64.) – A. Song (Ilie, 64.), J. Dos Santos (Samper, 64.), Sergi Roberto (Espinosa, 64.) – Alexis Sánchez (Neymar, 79.), Messi (Dongou, 76.), Tello (Joan Román, 21.)

Gólok: Bieniuk (15.), Grzelczak (51.), ill. Sergi Roberto (25.), Messi (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik