Foci

Álommeccsen verte a Dortmund a Münchent

borussia dortmund (borussia dortmund, )
borussia dortmund (borussia dortmund, )

A Borussia Dortmund 4-2-re nyert a Bayern München ellen a német Szuperkupa döntőjében. Pep Guardiolának ez volt az első tétmeccse a müncheniekkel.

BL-döntő újratöltve – akár ez is lehetett volna a mottója a német Szuperkupa szombati fináléjának, amelyben a triplázó Bayern München Dortmundba, a Borussia szentélyébe látogatott. Pep Guardiola irányításával ez volt az első tétmérkőzése a bajoroknak, sokan a bőrnadrágosokat kiáltották ki egyértelmű esélyesnek.

Ehhez képest már a 6. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, igaz ehhez kellett egy nagy védelmi hiba müncheni oldalon, na meg az, hogy Starke kapus kiejtett egy könnyűnek tűnő labdát, Reus pedig köszönte szépen, az üresen maradt kapuba bólintott. Sőt, ha Lewandowski nem lóg lesre egy-két centivel, a 9. percben már 2-0 lehetett volna, de a partjelző teljes joggal felemelte a zászlót.


Marco Reus két gólt is szerzett
Fotó: AFP

Az első félidő folytatásában volt pár helyzet, de erre szinte már nem is emlékszünk, annyira jól indult a második felvonás. Történt, hogy előbb Robben egyenlített fejjel az 54. percben, majd van Buyten bólintott védhetetlenül a saját kapujába a középkezdést követően. Sőt, a meccs egyik legjobbja, Gündogan pillanatokon belül a hosszú alsóba tekert, így az 57. percben már 3-1 volt az állás. Nem maradt sokáig ez az eredmény, nem sokkal később ugyanis jött Robben, a BL-döntő hőse pedig egy lefordulás után lőtte meg saját maga és csapata második gólját.

A hajrában több lehetősége is volt a Bayernnek az egyenlítésre, a legnagyobb talán Müller előtt adódott, aki Thiago zseniális labdája után emelt centikkel a léc fölé. A kihagyott ziccer pedig egy ilyen meccsen megbosszulja magát, Reus ugyan előbb még Starke kapusba lőtt ígéretes helyzetből, de a második lehetőségét már belőtte a 86. percben, Aubameyang adott neki önzetlen passzt.

Az eredmény nem változott a folytatásban, a Dortmund egyből elhappolt egy trófeát Guardiola és a Bayern München elől. A vereségre még az sem magyarázat, hogy Franck Ribéry és Manuel Neuer sérülés miatt kihagyta a finálét, a BvB egyszerűen jobb volt ezen az estén ellenfelénél.

Eredmény – német Szuperkupa, döntő

Borussia Dortmund – Bayern München 4-2 (1-0)
Gólszerzők: Reus (6., 86.), van Buyten (56. – öngól), Gündogan (57.) illetve Robben (54., 64.)

Videó – A meccs góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik