Foci

Csányi marad MLSZ-elnök, a válogatottól függetlenül is

csanyi-sandor(960x640)(1).jpg (csányi sándor)
csanyi-sandor(960x640)(1).jpg (csányi sándor)

A Magyar Labdarúgó Szövetségben nincs napirenden a főállásban OTP-vezér elnök távozása.

Az utóbbi napokban a gazdasági élet szereplői között pánikhangulat alakult ki, amiért Csányi Sándor, az OTP első embere több mint 10 milliárd forint értékben adott el OTP-részvényeket.

Az úgynevezett szakemberek először ezt betegségével indokolták, és azzal, hogy visszavonulásra készül a bankvezér, aztán később azzal, hogy a pénz az agrárbefektetéseihez kellett. Szerdán utóbbit erősítette meg Csányi Sándor egy sajtóbeszélgetésen.

Csányi nem mellékesen a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökeként is dolgozik, és mint a sportág első embere, elkötelezett híve a stadionépítéseknek, a foci hazai átalakításának, a szurkolói regisztrációnak, a TAO-pénzek megfelelő felhasználásának, a Bozsik-programnak és így tovább, minden elindított startégiai folyamatnak.

A Bors című bulvárlap online-verziója szerint az elnöknek már nem olyan jó a kapcsolata a miniszterelnökkel, ezért felmerült esetleges távozása az MLSZ éléről.

A lap “értesüléseit” éppen az érintett cáfolta meg, amikor korrektnek nevezte viszonyát Orbán Viktorral.


Fotó: MTI

Mindenesetre a lap eljátszott a gondolattal, hogy kik lehetnének Csányi utódai. Első számú jelöltként Mészáros Lőrincet nevezik meg. Ő Felcsút polgármestere, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa. Földbirtokos, nagyvállalkozó, aki a Puskás Ferenc Akadémia vezetője, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke.

Elnök lehetne Hernádi Zsoltból, a Mol elnök-vezérigazgatójából is, vagy éppen Garancsi Istvánból, a Videoton milliárdos tulajdonosából.

A lap megkereste az MLSZ-t is, ahol így kommentálták a hírt: “Semmilyen szinten nem vetődött fel az elnök úr távozása. A szövetség hosszú távú programokat hirdetett meg, amelyek egyre eredményesebbek.”

A kérdésre, miszerint belebukhat-e a válogatott románok elleni esetleges vereségébe Csányi, így válaszoltak a szövetségben: nem, mert az elnök munkáját nem csak a válogatott teljesítményén lehet lemérni.

Ehhez csak azt tesszük hozzá, hogy nemrég Csányi Sándor azt nyilatkozta, az a csapat, amelyik kiesik az első fordulóban a nemzetközi kupákból, szégyent hoz a magyar labdarúgásra.

Nos, a Videoton, Orbán Viktor kedvenc csapata, kiesett…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik