Foci

Magyar tehetség a holland élvonalban

Adorján  (adorjan, )
Adorján  (adorjan, )

A Groningen hivatalos honlapján jelentette be Adorján Krisztián érkezését. A középpályás az angol Liverpooltól érkezik kölcsönbe.

Adorján Krisztián már egy ideje a Groningennel edzett, a jelek szerint pedig meggyőzte a klub vezetőit teljesítményével, így egyéves kontraktust kínáltak neki. Szerződésében van egy záradék is, ami lehetőséget ad a hollandoknak arra, hogy egy meghatározott áron megvásárolják majd a magyar labdarúgót, ha elégedettek lesznek vele.

Erwin van de Looi, a Groningen vezetőedzője örül a magyar játékos érkezésének és úgy véli pont egy ilyen kreatív középpályás hiányzott csapatából, mint Adorján.


Adorján sikeres próbajátékon van túl
Fotó: fcgroningen.nl

Az 1993. január 19-én született Adorján 2009-ben érkezett a Liverpoolhoz az MTK-tól, rá egy évre pedig profi szerződést kötött a klubbal. Jobbára az akadémia csapatában és a tartalékok között villogott, de 2012 nyarán Brendan Rodgers a Torino, majd a Roma elleni felkészülési mérkőzéseken a nagyok között is bemutatkozott. A mögöttünk hagyott szezonban 31 mérkőzésen 12 gólig jutott a “tarcsiban”.

A Groningen az előző idényben a hetedik lett a holland bajnokságban, ezzel megszerezte a jogot, hogy az Európa Liga-selejtezőt érő rájátszásban vitézkedjen. Ott aztán 4-2-es összesítéssel esett ki a Twente ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik