Foci

Balhé, számon kérés és tüntetés a Vasas-Újpest meccsen

Sajátos hangulatban telt a két fővárosi focicsapat szombati edzőmeccse.

“Játsszatok vagy takarodjatok” – ezzel a felirattal (igaz, egy “s” betűt kifelejtettek) feszített ki molinót az Újpest szurkolótábora a Fáy utcában rendezett edzőmeccsen, utalva a lila-fehérek siralmas állapotára.

Az Újpest alig igazolt eddig, kerete szinte változatlan, Marc Leliévre és Kozma István, a szakmai munka irányítói pedig jelezték, hogy erősítések nélkül nagyon nehéz szezon elé néz a csapat.

Nos, a lilák most nyertek 4-0-ra, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert a Vasas sincs rózsás helyzetben. A Mezőkövesd elhappolta a német Dirk Berger vezette csapattól a feljutást, az meg, hogy mi lesz az augusztusban kezdődő új bajnokságban, még teljesen homályos.

Az nb1.hu beszámolja szerint a meccs után a Vasas drukkereinek egy csoportja a székház előtt maradt, és tüntetett: a vezetőedző és vezetők távozását követelték, a rendőröknek őrizni kellett a nyugalmat a klubháznál.

Még a Vasas weboldala is megemlékezik a történtekről:

“Egy biztos, ilyen jellegű eseményekre emberemlékezet óta nem került sor a Fáy utcában. Valószínűleg nem is azzal van problémájuk a szurkolóknak, hogy a német tulajdonos egyenesbe hozta a labdarúgócsapat anyagi helyzetét. Sokkal inkább az utóbbi időszakban tapasztalt szakmai irányvonal korbácsolja fel az indulatokat.

Mi mást tehetnénk, bízzunk a jobb folytatásban. A mai eseményeket látva akár optimisták is lehetünk: ennél rosszabb már aligha lesz, semmilyen szempontból.”

Eredmény – felkészülési mérkőzés:

Vasas FC–Újpest FC 0-4 (0-3)

Illovszky Rudolf Stadion 1000 néző

Vasas: Németh – Horváth L., Nagy G., Schulz, Engel – Gál, Recklet, Szedlák, Cseke – Horia, Zamostny. Cserék: Jákó, Vida, Izing, Cleyton, Boda, Háda. Vezetőedző: Dirk Berger

Újpest: Balajcza – Molnár S., Vermes (Litauszki, 46.), Mihajlovic, Antón – Bavon, Vasiljevic, Balogh (Erős, 87.), Simon – Kabát, Ahjupera (Lázár, 84.). Vezetőedző: Kozma István, Marc Leliévre

Gólszerzők: Ahjupera (8.), Kabát (11.), Simon (27.), Bavon (82.)

Sárga lap: Engel (45.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik