Foci

Magyar óriás vár a Lokira Norvégiában

Kondás Elemér (kondás elemér, )
Kondás Elemér (kondás elemér, )

A hajdúságiak a norvég Strömsgodset csapatával meccselnek csütörtökön az Európa Ligában.

Ugyan a magyar labdarúgócsapatok közül háromnak is lehetősége nyílik arra, hogy megmutassa, mire is képes az Európa Ligában, ám második selejtezőkörben már csak két együttesünk érdekelt: a tavalyi szezon pozitív meglepetését okozó Videoton idén a negatívval rukkolt elő és már az első fordulóban kiesett a montenegrói Mladost Podgorica ellen. Az első akadályt sikeresen vett Budapest Honvéddal foglalkoztunk már a második kör kapcsán, ezúttal a Magyar Kupa-győztes Debrecenről lesz szó, amelyre a kispestieknél nehezebb feladat vár a másodikszámú európai kupasorozat selejtezőjében.

A DVSC-TEVA a hórihorgas magyar támadóval, Kovács Péterrel felálló Strömsgodset vár, amely nem csak azért veszélyes ellenfél, mert hazája bajnokságában a második lett, hanem azért is, mert az északi országban már javában zajlanak a bajnoki küzdelmek – és jelenleg is a második helyen tanyázik a csapat, két ponttal lemaradva a listavezető Rosenborg mögött. Mindez azt jelenti, hogy Kovácsék már maximális hőfokon égnek, míg a Loki eddig egy tétmeccset játszott idén, ráadásul akkor is beleszaladt egy pofonba a bajnok Győri ETO ellen a Szuperkupa-döntőben.

Ami bizakodásra adhat okot a hajdúságiaknak, hogy az aktuális ellenfél éppen most került hullámvölgybe, ugyanis az elmúlt négy fordulóban csak egyszer nyert, háromszor pedig kikapott. Igaz, valamennyi kudarcát idegenben szenvedte el, azaz otthon még veretlen a gárda, amely nyolc hazai meccséből hetet megnyert, egyszer pedig döntetlent ért el.

“Hétfőn a csapat közösen megnézte DVD-n ellenfelünk egyik bajnoki meccsét, de én már korábban is próbáltam őket feltérképezni, igyekeztem minél több mérkőzés-összefoglalót megtekinteni . A Strömsgodset jó csapat benyomását kelti, nem mérvadó, hogy legutóbb kikapott. Otthon elég jó futball produkálnak, mindig igyekeznek a saját akaratukat érvényesíteni. Műfüves pályájuk van, amelyen gyors és kombinatív játékot játszanak, de erre mi is képesek vagyunk. Ha a legjobb formának mutatjuk, akkor természetesen van esélyünk a sikerre” – mondta a DVSC kapusa, Verpecz István még az indulás előtt. A hálóőr azt is elárulta, már nem törődnek a Győrtől a Puskás Ferenc Stadionban elszenvedett vereséggel, igaz hozzátette, ha nyertek volna, akkor azért jobb lenne a csapat szájíze.

“Mindenképpen küzdelmes, harcos mérkőzésre számítok Norvégiában. Fontos lesz, hogy mennyire tudunk végig koncentrálni, mert ez meghatározhatja az egész meccs kimenetelét, hiszen lényeges, milyen megoldást választunk a döntő szituációkban. Megpróbálja mindenki a legjobbat kihozni magából, és ha ez sikerül, olyan eredményt érhetünk el, amellyel nagyot léphetünk a továbbjutás felé” – így Verpecz.

A Debrecen labdarúgói idő közben meg is érkeztek Norvégiába, ahol csütörtökön 19 órától lépnek pályára. A visszavágót a jövő héten rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik