Foci

A győriek visszavágnának a Lokinak

győri eto (győri eto, )
győri eto (győri eto, )

Szombaton este fél kilenckor megkezdődik a szezon a magyar Szuperkupa-döntővel. A mérkőzést a Puskás Stadionban rendezik meg, a Győri ETO és a DVSC harcol a serlegért.

Mindkét csapat érdekelt a nemzetközi porondon is, a Debrecen a norvég Strömgodsettel találkozik, míg az ETO a Paulo Sousa vezette Maccabi Haifa ellen lép pályára.

Idén játszottak már egymással egy kupadöntőt, akkor a Loki nyert 2-1-re, Adamo Coulibaly duplájával, és hódította el a Magyar Kupát. A két együttes legutóbbi öt párharcából a Győri ETO egyet, a DVSC négyet nyert meg.


Coulibaly már nem lőhet gólt a döntőben
Fotó: MTI

Igen ám, de azóta, a francia támadó már elhagyta a nagyerdei stadiont. Helyére a román Cristian Budot igazolták le, ő pótolhatja a távozó gólkirályt. Csatárposztra még jött a fiatal tehetség Horváth Zoltán is, a kieső Egertől.

Elhagyta a klubot a magyar válogatott szűrő Varga Józsi, egyelőre csak kölcsönbe távozott az angol Middlesbrough-hoz. Meglátjuk, hogy a posztjára igazolt elefántcsontparti Damahou képes lesz-e e pótolni, a Loki szurkolók kedvencét.

Pintér Attila csapata Leandro Martínezzel bővült aki a tavasszal 11 meccsen 6 gólt jegyzett a Honvéd színeiben. Ingyen érkezett még a jamaicai hátvéd Rafa Wolfe.

Csütörtökön pedig már pályára lépett a kameruni Mevoungou is, a román Pandurii elleni 2-1- es győztes mérkőzésen.

Nikola Trajkovic, a zöld-fehérek játékosa  szeretne visszavágni: „Mindenképp győzni akarunk, és megmutatni , hogy mi vagyunk a jobbak. Sokat dolgoztunk, a gárda nagyon erős, fantasztikus edző és szakmai stáb áll a hátunk mögött.”

„A Debrecen rendkívül stabil, és kiváló csapategységet alkot. Az előző időszakban a legjobb játékosa Adamo Coulibaly volt, aki távozott, ez nagy előnyt jelent a számunkra. Persze, így is több kiemelkedő képességű, válogatott játékos maradt a keretükben.”

A mérkőzést, szombaton 20:15-kor közvetíti élőben az M1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik