Foci

EL: meglepetésre készül a Honvéd ellenfele

Budapest Honvéd (budapest honvéd, )
Budapest Honvéd (budapest honvéd, )

Az Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki, hazai visszavágóján a Budapest Honvéd a szurkolóit szeretné minél jobban kiszolgálni, míg a montenegrói Celik Niksic labdarúgói összetört önbizalommal, de a szép búcsú reményében játszanak.

„Mindenképpen győzni szeretnénk, hogy ezzel is megköszönjük drukkereinknek az elmúlt idénybeli és persze a niksici biztatást. Minden, szurkolók által megtett kilométer a csapat elismerése” – mondta a szerdai sajtótájékoztatón a nigériai Patrick Ikenne-King, aki hozzátette: lehet, hogy eleinte hiányzott a csapatból a nyáron távozott Martinez és Davide Lanzafame, de sikerre éhes fiatalok kerültek a helyükre, akik már a múlt heti meccsen bizonyítottak

Délczeg Holender gólpasszát értékesítette. Ez volt sorrendben a 2. gól.
Fotó: honvedfc.hu

És valóban, a Kispestet éppen a többségében Martinez helyén futballozó, ugyan szerb, de 2009 óta a Honvéd akadémiáján pallérozódó, ergo saját nevelésű Filip Holender repítette. A 19 éves játékos 2-2 góllal és gólpasszal járult hozzá a montenegrói sikerhez, így mi nem is igazán értjük, miért egy „névtelen” nigériai játékos állt a Honvéd részéről a sajtó kereszttüzében.

Marco Rossi vezetőedző két olyan játékosnak is lehetőséget ad majd a meccsen, akik eddig kevesebbet szerepeltek.

Montenegrói részről a Dan című lapnak Zoran Banovic kapus nyilatkozott az „esélytelenségről”. „Szépen szeretnénk búcsúzni a sorozattól. Nem könnyű elfelejteni , ami történt, de kicsit begyógyulhattak már a sebek, amire további gyógyírt jelenthet, ha sikeresebbek leszünk a visszavágón. Az első meccsen a mi csapnivaló teljesítményünk miatt vesztettünk 1-4-re, és nem azért, mert ennyivel jobb volt a Honvéd. Nem rossz csapat az övék, de egyáltalán nem verhetetlenek” – nyilatkozta a hálóőr.

Európa Liga, Honvéd – Celik Niksic, 20.30, Bozsik Stadion

A Budapest Honvéd csütörtökön 20.30-tól fogadja a Celik Niksic együttesét, a találkozót élőben közvetíti az M1.

A kispestiek a következő körben vélhetően a Vojvodinával találkozhatnak, ugyanis a szerb csapat szintén háromgólos előnyre tett szert a máltai Hibernians vendégeként.

A Mladost Podgorica – Videoton mérkőzést 17.30-tól közvetíti az M1. A székesfehérvári alakulat továbbjutás esetén a szlovák Senicával játszhat.

Az Európa Ligában érdekelt harmadik magyar csapat, a kupagyőztes Debrecen a második selejtező körben kapcsolódik be, s ott a norvég Strömsgodset lesz az ellenfele.

Eddigi eredmények: EL-selejtező, 1. forduló, visszavágók:

Differdange (luxemburgi) – Laci (albán) 2-1 (0-1)
Továbbjutott: a Differdange, 3-1-es összesítéssel

Turku (finn) – Jeunesse Esch (luxemburgi) 2-1 (1-0)
Tj.: a Jeunesse Esch, 3-2-es összesítéssel

Mika (örmény) – Rudar Pljevlja (montenegrói) 1-1 (1-0)
Tj.: a Rudar Pljevlja, 2-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik