Foci

“Nagy bajban az Újpest és a Fradi”

újpest fradi (újpest, ftc, szurkolók)
újpest fradi (újpest, ftc, szurkolók)

Egy gazdasági honlap számításai alapján a két fővárosi csapat szorul rá leginkább külső finanszírozásra, így az eladósodottság fokát tekintve ők vezetik az NB1-et.

Az elmúlt héten Muszbek Mihály tette közzé, miszerint vesztébe rohan a magyar labdarúgás, hiszen számításai szerint majd 6 milliárt forint veszteséget termel a 16 NB1-es csapat, így a csapatok a csőd felé rohannak.

Hétfőn a Menedzsment Fórum jelentetett meg egy más szemszögből elvégzett számítási eredményt. Az mfor.hu a klubok eladósodottságát vizsgálta, illetve azt, mekkora szerepet játszik a gazdálkodásukban az idegen tőke.

Számításaik alapján kiderül, hogy “igen nagy bajban van az Újpest és az Fradi”.  A lila-fehérek 289 százalékban, a zöld-fehérek 96 százalékban kénytelenek eszközeiket (játékosok, épületek, követelések, pénzeszközök stb.) külső forrásból finanszírozni. Az eladósodottság fokát tekintve a Debrecen áll a legjobban, nekik mindössze 3 százalékon áll ez a mutatójuk. A teljes cikk itt olvasható.

Annyi azért mindenképpen megjegyzendő, hogy nemcsak a magyar labdarúgó vállalkozások, hanem a külföldi futballklubok zöme is hasonló külső, vagy tulajdonosi finanszírozásra szorul, ergo ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az adott klub gazdálkodásával nincs minden rendben, vagy például a játékosok nem kapnak fizetést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik