Foci

Európa Liga: A Honvéd ellenfele volt, hogy 11-et kapott

marco rossi (marco rossi, )
marco rossi (marco rossi, )

Másodszor indul a nemzetközi porondon a Celik Niksic labdarúgócsapata.

Két nap múlva megkezdi szereplését a Videoton és a Budapest Honvéd az Európa Liga első selejtezőkörében. A Videoton a Mladost Podgoricát fogadja, a Honvéd a Celik Niksic otthonába utazik, Montenegróba.

A Celik a bajnokságban az FK Sutjeska és az FK Buducnost Podgorica mögött a harmadik helyet szerezte meg, ezzel története során másodszor szerzett jogot az Európa-liga-indulásra – emlékeztet a honvedfc.hu oldal.


Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője
Fotó: MTI

A Celik az előző szezonban a kupagyőztes jogán jutott ki a nemzetközi porondra. Az első selejtező fordulóban a bosnyák FK Borac Banja Luka ellen kezdtek Boszniában, ott értékes, 2-2-es eredményt értek el. A visszavágó szintén döntetlent hozott (1-1), így az idegenben szerzett több góllal a Celik jutott a második fordulóba.

Ott nagyon kemény diót kaptak, az ukrán Metalurg Donyecket. Az első meccset Ukrajnában játszották, a több mint kétezer kilométeres távot busszal (!) tették meg, aminek meg lett az eredménye: kikaptak 7-0-ra. A visszavágó ezek után már csak formalitás volt, a Donyeck Montenegróban is nyert 4-2-re.

A csütörtöki Celik-Honvéd meccs 17 óra 30 perckor kezdődik, az M1 élőben adja a találkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik