Foci

Focilecke brazil módra

brazília mexikó (brazília, brazil válogatott)
brazília mexikó (brazília, brazil válogatott)

Brazília természetesen örömmámorban úszik a spanyolok kiütése után. Vicente del Bosque szerint is jobb volt a selecao.

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban elég vaskos meglepetéssel ajándékozta meg a futballt kedvelő társadalmat Brazília. A Konföderációs Kupa, valamint a jövő évi világbajnokság házigazdája ugyanis fegyelmezett, egyben eredményes játékával lemosta a pályáról a világ- és Európa-bajnok Spanyolországot és 3-0-ra megnyerte a torna döntőjét. Ez egy olyan siker, amire már régóta vártak a dél-amerikai országban.


Neymar volt a csapat húzóembere – a képre kattintva galéria nyílik
Fotó: MTI/EPA

„Brazília leckét adott labdarúgásból. Igazi showműsort varázsoltak a pályára, pont akkor támadtak, amikor kellett. Neymar hatalmas különbséget jelentett, Frednek hála pedig kijelenthetjük, hogy Brazíliának újból van egy vérbeli 9-ese. A selecao abszolút megérdemelten nyert” – hangzottak az élő csatárlegenda, Ronaldo örömszavai a meccset követően.

Brazília mérlege egészen bámulatos a Konföderációs Kupán. Ez volt szambaország negyedik tornagyőzelme, zsinórban pedig a harmadik. A legutóbbi 24 mérkőzésén nem talált legyőzőre a csapat ebben a sorozatban, ezek közül ráadásul 22-őt megnyert az együttes és csak két döntetlen csúszott be a képbe.

„Senki sem várt ilyen meggyőző győzelmet, főleg nem a világbajnok ellen. Sokkal többről szól ez a siker, mint egy trófea megszerzéséről. Bizonyítottuk, hogy a megfelelő úton haladunk és a bizalmunknak is jót tesz. Szeretném a szurkolókra is felhívni a figyelmet. Ez a találkozó üzenet egész Brazília számára: együtt küzdve leküzdhetjük az akadályokat” – mondta Luiz Felipe Scolari, Brazília szövetségi kapitánya. A szakember azt is kiemelte, hogy az élet kárpótolta, amiért a portugálokkal 2004-ben hazai pályán bukta el az Európa-bajnoki döntőt.

„Természetesen fájó ez a vereség, de összességében elégedettek lehetünk a Konföderációs Kupán nyújtott teljesítményünkkel. Megpróbálom csak a pozitívumokat megragadni. David Luiz mentése az első félidő végén sorsfordító volt, mivel az egyenlítés nem jött össze, sőt, 2-0-s hátrányba kerültünk. De felesleges itt az apróbb különbségekről beszélni. Brazília minden tekintetben jobb volt” – így Vicente del Bosque.

A harmadik helyet az az Olaszország kaparintotta meg, amely büntetőkkel kerekedett felül Urugayon a vasárnapi bronzmeccsen.

Videó – A találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik