Foci

Buffon, a tizenegyesölő

gianluigi-buffon(210x140)(1).jpg (gianluigi buffon, )
gianluigi-buffon(210x140)(1).jpg (gianluigi buffon, )

A világbajnok olasz kapus szenzációs védései kellettek a válogatott győzelméhez a Konföderációs Kupa bronzmeccsén.

Azok után, hogy az olaszok a spanyolok elleni tizenegyes párbajt elbukták az elődöntőben, vasárnap bebizonyították, hogy ők is képesek diadalmaskodni ilyen kiélezett szituációban.

Uruguay ezzel szemben nagyon bosszús lehet, hiszen nyolcból a hetedik bronzmérkőzésüket veszítették el történelmük során valamelyik nagy tornán. Legutóbb Németországgal szemben maradtak alul a 2010-es világbajnokságon.

Vasárnap Gianluigi Buffon volt a főszereplő, ugyanis a 2-2-es eredménnyel végződő mérkőzés végén a büntetőpárbajban öt lövésből hármat is védeni tudott, hozzásegítve ezzel csapatát a dobogó legalsó fokához.

Nagyon megviselt volna minket, ha nem nyertük volna meg a meccset. Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek és, hogy a végsőkig tudunk küzdeni. Nehéz volt feldolgozni a spanyolok elleni vereséget, de nagyszerű lélekjelenléttel mentük ki a pályára és győztesként zártuk a találkozót.”- mondta Buffon.

A Juventus 35 éves hálóőre nagyon érzi a büntetőket, ugyanis eddigi tétmeccseit figyelembe véve 68 kaput talált rúgásból17 esetben tudott hárítani. Ez 25 százalékos védési teljesítmény.

Videó – Nem könnyű túljárni Buffon eszén:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik