Foci

Eb-döntő visszavágó Brazíliában

spanyol-olasz (spanyolország, olaszország, )
spanyol-olasz (spanyolország, olaszország, )

Csütörtök este rendezik Brazíliában a Könföderációs Kupa második elődöntőjét. Az olaszok revansot vehetnek a spanyolokon.

Az már szerda este biztossá vált, hogy a házigazda Brazília bejutott a jövő évi világbajnokság főpróbájaként felfogható torna döntőjébe. Csütörtök este kiderül, hogy világbajnok vagy az Eb-ezüstérmes lesz-e a Selecao ellenfele.

Talán Spanyolország várhatja kedvezőbb előjelekkel az elődöntőt. Már csak azért is, mert a legutóbbi kontinensbajnokság fináléjában lemosta Olaszországot.

A Brazíliában zajló tornán eddig igazán nehéz meccse nem volt a La Rojának, hiszen Uruguayt 2-1-re legyőzték – az eredmény csalóka, a hispánok uralták a meccset, Luis Suarez csak a legvégén szépített –, Tahiti ellen pedig mozogtak egy jót (10-0). Az utolsó csoportmeccsen mindenféle megerőltetés nélkül verték Nigériát 3-0-ra.

Ezzel szemben a Squadra Azzurra egy Mexikó elleni 2-1-es sikerrel kezdett, majd talán a torna eddigi legjobb meccsén 4-3-ra legyőzték Japánt. A taljánok az utolsó találkozójukon kikaptak a Neymar vezette braziloktól 4-2-re.

Vicente del Busque fiai malmára hajthatja a vizet az is, hogy a keretben senki sem sérült, mindenki a kapitány rendelkezésére áll.

Cesare Prandellinek viszont főhet a feje. A legeredményesebb olasz csatár, Mario Balotelli sérülés miatt már haza is utazott Milánóba, a karmester Andrea Pirlo pedig sérüléssel bajlódik. Az ő helyettese lehetne Riccardo Montolivo, az ő játékára viszont szintén kevés az esély. A jobbhátvéd pozíciójában Ignazio Abate szintén a maródiak listáján található. Helyét valószínűleg Cristian Maggio vesz át.

A mérkőzés magyar idő szerint 21:00 órakor kezdődik Fortelézában, a játékvezető az angol Howard Webb lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik