Foci

Újabb pofon az olasz focinak

rendőrség (rendőrség, )
rendőrség (rendőrség, )

Az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságból 18 együttes, köztük a Juventus, az AC Milan és az Inter is érintett abban rendőrségi nyomozásban, melyben a klubcsapatok újabban felmerülő, lehetséges pénzmosási ügyeit vizsgálják.

Az olasz futballnak ez egy újabb nagy pofon lehet a korábbi botrányai után, ráadásul nem csak a topligás klubokat vizsgálják, hanem – a Serie B és a Lega Pro egyesületeivel – összesen 41 csapatot.

A nyomozásra azért került sor, mert előfordulhat, hogy a csapatok pénzmosással, illetve adócsalással próbáltak javítani pénzügyi helyzetükön a közelmúltban.

A rendőrség átvizsgálja a klubok, játékosok és az ügynökök közötti szerződéseket, beleértve a nagy, európai kupaporondra kijutott csapatokat is. Kivételt a vizsgálat alól mindössze két csapat, a Bologna és a Cagliari képez.

A gazdasági hivatal megerősítette továbbá, hogy jelenleg 12 játékosügynök is a gyanúsítottak között szerepel. A nápolyi ügyészség arról számolt be, hogy külföldi csapatok pénzügyi tevékenységeit is vizsgálják, ám azt nem árulták el, hogy mely klubok érintettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik