Foci

Átszervezte az UEFA a Videoton programját

debrecen videoton (debrecen, videoton, )
debrecen videoton (debrecen, videoton, )

A székesfehérvári futballegyesület az előzetes tervekkel ellentétben nem idegenben, hanem hazai pályán kezdi meg az Európa Liga selejtezősorozatát a montenegrói FK Mladost Podgorica ellen.

Hétfőn tartották Nyonban a második számú európai kupasorozat selejtezőjének sorsolását, ahol eldőlt, hogy Torghelle Sándorék az FK Mladost Podgoricával küzdenek meg a továbbjutásért az első selejtezőkörben.

Eredetileg az első mérkőzést idegenben kezdte volna a Vidi, ám a szintén EL-résztvevő FK Rudar Pljevljának is hazai kezdést sorsoltak. A probléma viszont az, hogy az FK Mladost Podgorica 1500 férőhelyes stadionja nem felel meg az elvárásoknak, ezért nekik is a Rudar otthonában kell lejátszaniuk mérkőzéseiket a sorozatban.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a Honvéd szintén montenegrói ellenfele, az FK Celik Niksic gárdádja is ugyanebben a stadionban fogadja ellenfeleit. Így a kettős ütközés miatt változtatni kellett a sorsolás végkimenetelén.

Az UEFA tehát úgy döntött, hogy az odavágót Sóstón rendezik július 4-én csütörtökön, míg a visszavágóra egy héttel később Montenegróban kerül sor. A mérkőzés pontos időpontját még nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik