Foci

Egygólos spanyol és olasz győzelem

mario balotelli (mario balotelli, )
mario balotelli (mario balotelli, )

A Konföderációs Kupa második játéknapján az olaszok és a spanyolok is csak 2-1-re tudtak nyerni.

A nagyobb diadal az Eb-ezüstérmesé, hiszen Balotelliék a nem túl gyenge Mexikót intézték el. Bár az olaszok komoly mezőnyfölényben fociztak végig, kevés alkalommal jutottak el csak helyzetekig, így nem is meglepő, hogy az első félidő két találata nem akcióból született.

Előbb a 100. válogatottságát ünneplő veterán Andrea Pirlo mutatta meg, hogy jó az öreg a háznál, hiszen reme gólt szerzett szabadrúgásból, majd pár perccel később Hernandez egyenlített büntetőből.

A második felvonásban szinte momentumai sem voltak a mexikóiaknak és ezt Balotelli használta ki. Az AC Milan csatára kapott nagyszerű passzt Giaccherinitől, majd két védővel a nyakán is bevette a kaput (1-2).

A B csoportban a világbajnok spanyolok nem igazán ilyen eredményre számítottak Urugauy ellen. A La Roja ugyanis gyorsan kétgólos előnyre tett szert Soldado és Pedro révén.

Azonban a második félidőre felébredtek a dél-amerikaiak, és ez azt eredményezte, hogy a hajrában Suarez szépített egy távoli szabadrúgással. Az egalizálás viszont már nem jött össze a kék-fehérerknek, így 2-1 maradt a vége.

Eredmények – Konföderációs Kupa

A csoport:
Mexikó-Olaszország 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Hernandez (34.-büntetőből), illetve Pirlo (27.), Balotelli (78.)

B csoport:
Spanyolország-Uruguay 2-1 (2-0)
Gólszerzők:
Pedro (20.), Soldado (32.) illetve Suarez (88.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik