Foci

Megúszta a Honvéd a Lanzafame-ügyet

Davide-Lanzafame(210x140)(1).jpg (davide lanzafame, )
Davide-Lanzafame(210x140)(1).jpg (davide lanzafame, )

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint a Budapest Honvéd nem hibázott akkor, amikor egy olyan játékost foglalkoztatott, aki ellen eljárás folyt.

Mint azt annak idején a Sport24 is megírta, a Budapest Honvéd FC január utolsó napjaiban leigazolta az olasz Davide Lanzafamét, aki ifjú titánként a Juventus, majd a Bari futballistájaként járta meg az olasz élvonalat.

Remek focistáról van szó, aki abszolút kiemelkedett a magyar mezőnyből. Tavasszal tíz meccset játszott a bajnokságban, ezeken 5 gólt lőtt, nagy szerepet vállalva abban, hogy a fővárosi csapat 19 év után érmet szerzett a bajnokságban, és harmadik lett.

Csakhogy nem sokkal a leigazolás után a Nemzeti Sport közölte, a focista ellen eljárás folyik Olaszországban, mert a Bari labdarúgójaként több meccs manipulálásában is részt vehetett. A klub akkor egyeztetett a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, amely az információk birtokában kiadta a játékengedélyt.


Fotó: MTI

Aztán a szezon vége előtt egy fordulóval kiderült, Davide Lanzafame ellen hivatalosan is vádat emeltek Itáliában. Ez felvetette annak a gyanúját, hogy a játékengedély kiadása szabálytalan volt, a játékos szereplése pedig jogosulatlan.

Nos, az MLSZ legfrissebb közleményében felmentette a Honvédot.

Ahogy fogalmaznak: “a Honvéd FC Kft. Lanzafame Davide átigazolása és szerepeltetése körében felróható magatartást nem valósított meg.”

A budapesti csapat érthetően örömmel fogadta a hírt, ugyanakkor a szövetség magára nézve, saját mulasztására vonatkozóan semmilyen nyilatkozatot nem tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik