Foci

Mourinho: új becenévvel indul a második Chelsea-korszak

jose mourinho (jose mourinho, )
jose mourinho (jose mourinho, )

Hivatalosan is visszatért a Chelsea csapatához José Mourinho. A tréner nagyon örül, hogy újra Londonban dolgozhat.

A múlt heti kinevezés után a portugál edző megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját is a szigetországban. A Stamford Bridge környékén több száz újságíró várta a Chelsea labdarúgócsapatához visszatérő Jose Mourinhot.

Kilenc évvel azok után, hogy elhangzott híres mondta „I think I am a Special One”, vagyis “Úgy hiszem, én vagyok A különleges, a frissen kinevezett mester egy újabb becenevet adott magának: „Happy One”, vagyis “Boldog”.

Mourinho elmondta, nagyon örül, hogy visszatérhet Londonban. A régi-új menedzser így jellemezte magát: „Én ugyanaz vagyok, ugyanaz a természetem is. Ugyanakkora szívvel és érzelemmel, ugyanazzal a szenvedéllyel viszonyulok a futballhoz és a munkámhoz. Most nagyon boldog ember vagyok.”

A portugál tréner öt trófeát nyert a nyugat-londoni csapattal, mielőtt 2007-ben távozott volna. Utána dolgozott az Internazionale, majd a Real Madrid csapatánál.

Hat évvel ezelőtti távozásával kapcsolatban elmondta: „Sokan mondják, hogy kirúgtak. Ez nem igaz.”

A tulajdonossal, Roman Abramoviccsal való kapcsolatáról így nyilatkozott: „Sosem romlott meg a viszonyunk. Ha ez nem így lenne, nem térhettem volna vissza.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik