Foci

Egervári: Kuvait meg tudott lepni minket

Egervári Sándor (egervári sándor, )
Egervári Sándor (egervári sándor, )

Csak nagy nehezen tudta legyőzni a magyar labdarúgó-válogatott a világranglista 111. helyén álló Kuvaitot. Értékelés.

Kifejezetten veszélyesen játszott Kuvait a győri felkészülési meccsen a magyar válogatottal szemben. Az első félidő derekán és a második félidő végén több ígéretes helyzete is volt az ázsiai csapatnak.

A mieink Vanczák Vilmos fejesgóljával nyertek, a játék nem volt meggyőző, csak a második félidőben mutatott értékelhető teljesítményt a nemzeti együttes, Dzsudzsák Balázs is csupán ebben a szakaszban kapott erőre (lőtt is egy dörgő kapufát).

Ellentétben több európai vb-selejtezőcsoporttal, a miénkben nem rendeznek tétmeccset a héten, a magyar válogatott szeptemberben játszik legközelebb tétre menő találkozót, talán a legfontosabbat, Románia ellen, Bukarestben. Ott ennél több kell.


Fotó: MTI

„Az első félidőben a játékosaim ízelítőt kaptak a kuvaitiak jó játékából, a vendégek a meccs egyes időszakaiban meg tudtak lepni bennünket. A második félidőben feljavultunk, és ha nem is meggyőző teljesítménnyel, mert azért több hiba is becsúszott a játékukba, de végül megérdemelten sikerült megnyerni a meccset” – mondta a találkozó után Egervári Sándor.

A kapitány szerint az első félidőben voltak szerkezeti problémáink,többek közt ezért is hajtott végre három cserét a szünetben.

„A második játékrészben, Németh Krisztián visszalépésével picit jobban működött a játékunk. Az új játékosok teljesítményével elégedett vagyok, Lovrencsics Gergő és Kanta József is jól teljesített, még ha utóbbi nem is játszott most olyan pontosan, mint tavasszal az MTK-ban. Ritkán adódik lehetőségünk Európán kívüli csapatokkal mérkőzni, mindenképpen hasznos volt megtapasztalni egy másik földrészről érkező ellenfél futballkultúráját” – így a kapitány.

Eredmény – barátságos mérkőzés:

MagyarországKuvait 1-0 (0-0)

Győr, ETO Park, vezette: Nikolaj Hanni (svájci)

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár – Kanta (Lovrencsics, 46.), Varga J. (Juhász, 93.), Koman (Pátkai, 81.) – Gyurcsó (Németh K., 46.), Böde (Priskin, 46.), Dzsudzsák. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

Kuvait: H. el-Rasidi – M. el-Rasidi, Sahin, A. el-Rasidi, el-Hadzseri – el-Szaek (el Samali, 60.), el-Enezi (al-Hassan, 66.), Ali (al-Maqseed, 67.), el-Szulajman (al-Harbi, 85.), el-Ebrahim (al-Fathel, 88.) – el-Mutva. Szövetségi kapitány: Goran Tufegdzsics

Gólszerző: Vanczák (57.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik