Foci

A világ gólkirálya a válogatott ellen, megvan a kezdőnk

Még sosem találkozott a nemzeti csapatunk Kuvaittal. Csütörtökön majd fog.

Az őszi világbajnoki selejtezőkre készül Egervári Sándor csapata, Kuvait viszont már nem, ugyanis a Fülöp-szigetek legyőzése után a következő akadályt nem vette.

Dél-Korea és Libanon is jobb volt nála a csoportban, így most már csak az Ázsia Kupára selejtez, legutóbb 1-1-et játszott Iránnal. A csapatot a szerb Goran Tufegdzic irányítja, ő vezeti majd a válogatottat a győri találkozón is.

A kuvaiti csapatban összesen két légiós szerepel: Halid al-Rasidi a Nottingham Forrest kapusa, ennek a csapatnak kuvaiti a tulajdonosa is mellesleg. Abdulaziz Al-Misán Al-Enezi 70-szeres válogatott védő, Csehországban játszik az 1. FC Pribramban. A többiek mind otthon fociznak.

Közülük kiemelkedik Bader A-Mutva, aki 116  válogatott meccsén 38 gólt szerzett. Hazája bajnokságában olyan jól megy neki a góllövés, hogy 2006-ban második, 2010-ben harmadik volt Ázsiában az Év játékosa választáson.

2010-ben senki nem lőtt nála több gólt a nemzetközi porondon, így az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet számítása szerint a „világ gólkirálya” lett.

A találkozó 20 óra 30 perckor kezdődik Győrben. A két csapat világranglistán elfoglalt pozíciójáról itt írtunk.

Egervári Sándor nem sokkal dél előtt hirdette ki esti kezdőcsapatát, amelyben ott van Kanta József, az MTK középpályása.

A magyar válogatott kezdőcsapata:

Bogdán Ádám – Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás – Kanta József, Varga József, Koman Vladimir – Gyurcsó Ádám, Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik