jose mourinho (jose mourinho, )
Foci

Mourinho búcsúzóul kihagyta a csapatból Casillast

JoséMourinho internetes üzenetben köszönt el a madridi szurkolóktól.

A portugál tréner – aki szombat este, az Osasuna elleni bajnoki mérkőzésen ül jelenlegi megbízatása során utoljára a madridiak kispadján – köszönetet mondott a mellette kitartó szurkolóknak, ugyanakkor hozzátette: elfogadja, hogy nem mindenki értett vele egyet.

“A Real minden szurkolójának sok örömet kívánok. Köszönetet mondok annak a számos drukkernek, aki támogatott engem, miközben tiszteletben tartom a mások által megfogalmazott kritikát. Ismétlem: sok örömet és főként jó egészséget kívánok mindenkinek. Hajrá, Madrid” – olvasható a klub honlapján.


Mourinho hamarosan új kihívások után néz
Fotó: AFP

Múlt hétfőn jelentette be Florentino Pérez klubelnök, hogy Mourinho közös megegyezéssel távozik a csapattól.

A portugál vezetőedző három éve érkezett a királyi gárdához, szerződéséből pedig további három év volt hátra, ugyanis tavaly májusban 2016 nyaráig hosszabbított a királyi gárdánál. Azzal a céllal csábították 2010-ben az Internazionalétól a Realhoz, hogy irányításával a spanyol együttes megnyerje tizedik BEK-, illetve BL-trófeáját, de a madridi elitalakulat három év alatt mindössze három trófeát nyert: tavalyelőtt a spanyol Király Kupát, 2012-ben pedig a bajnokságot és a spanyol Szuperkupát hódította el.

Mourinho az utolsó félévben mellőzte a csapat válogatott kapusát, meghatározó alakját, Iker Casillast, és az utolsó mérkőzésre sem tudott, illetve akart kibújni a bőréből: a Casillas helyett favorizált, de a héten kisebb műtéten átesett Diego Lopez helyett a fiatal Antonio Adánt állítja a kapuba, míg cserként a negyedik számú hálóőrt, Jesús Fernándezt nevezte az Osasuna elleni összecsapásra.

Ajánlott videó