Foci

Fehérváron ünnepelt a Pécs

bajzát péter, pécsi mfc (bajzát péter, )
bajzát péter, pécsi mfc (bajzát péter, )

A Videoton bár vezetett a Pécs ellen az OTP Bank Liga utolsó fordulójában, mégis a piros-feketék nyerték meg a meccset.

Egyik csapat számára sem volt tétje a mérkőzésnek, hiszen a Vidi az ezüstérmet már korábban bebiztosította, míg a pécsiek maximum két helyet javíthattak volna a tabellán.

Aki későn érkezett meg a Sóstói Stadionban, vagy még sorban állt a büfében, lemaradt a Videoton vezető találatáról, hiszen már a 3. percben előnyhöz jutottak a hazaiak: Kovács István labdáját Nikolic vágta a hálóba (1-0).

Ezt követően sok lehetőségük nem volt a csapatoknak a gólszerzésre, és azt a kevés helyzetet is inkább a hazaiak alakították ki. A szünet után majdnem 20 percet kellett várni az első lövésre, de Mitrovic fölé vágta a labdát, pár pillanat múlva viszont egyenlített a Pécs Márkvár révén (1-1).

A hajrában jött a pofon a Videotonnak, hiszen Koller megindult a kapu felé, majd Tujvelen átjutva a kapuba gurított (1-2).

Győzelmével a Pécs a 11. helyre lépett fel, de a Diósgyőr vasárnap még megelőzheti őket. A Videoton idén 54 pontot gyűjtve második lett, és az Európa Ligában indulhat.

Eredmény – OTP Bank Liga, 30. forduló

Videoton FC – Pécsi MFC 1-2 (1-1)
Fehérvár, Sóstói Stadion, 2000 néző, vezette: Németh Á.

Gólszerzők: Nikolics N. (13.), illetve Márkvárt (68.), Koller (75.)

Videoton: Tujvel – Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira – Mitrovic (Tóth B. 73.), Vítor Gomes – Gyurcsó, Kovács (Lupeta 88.), Paraiba (F. Oliveira 65.) – Nikolics N. Vezetőedző: Jose Gomez.

Pécs: Sánta – Lantos, Fodor (Causic 83.), Krecji, Uzoma – Horváth A. – Márkvárt, Wittrédi (Beke 76.), Koller, Szatmári – Grumic (Simon A. 85.) Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Sárga lap: Kovács (50.), Paraiba (61.), Mitrovic (71.), Szolnoki (79.), Stopira (90.), illetve Grumic (17.), Lantos (42.), Beke (79.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik