Foci

Bayern München: megvan a tripla

bayern münchen (bayern münchen, )
bayern münchen (bayern münchen, )

A Bajnokok Ligája és a német bajnokság megnyerése után a bajorok a Német Kupát is elhódították.

Káprázatos idényt produkált a Bayern München. A Bundesligát óriási fölénnyel, több mint 30 kisebb-nagyobb rekordot megdöntve nyerte meg a csapat a Dortmund előtt, és a Borussiát a BL döntőjében is legyőzte.

Jupp Heynckes szenzációs csapatot hagy maga mögött Pep Guardiolának, akinek alaposan fel kell kötnie a gatyáját, ha le akarja körözni ezeket az eredményeket.

A Német Kupa döntőjének első félidejében aztán majdnem meglepték a bajorokat, hiszen a VfB Stuttgartnak két nagy helyzete is akadt. A román válogatott színeiben a mieinknek a 90. percben gólt lövő Maxim és Harnik is próbálkozhatott, miközben a bajoroknál Ribéry igyekezett a legjobban.


Fotó: AFP

Aztán a 36. percben Traoré szabálytalankodott a 16-oson belül, a 11-est Thomas Müller értékesítette (1-0). A második félidő legelején gyorsan betalált a München, ez pedig megpecsételte a stuttgartiak dolgát: Robben ment el a jobb oldalon, középen érkezett Mario Gomez (2-0).

Ez a gól volt a Heynckes-éra 700. gólja, a 312. mérkőzésen. Aztán jött még egy Gomez-gól, majd egy nagy Stuttgart-feltámadás. Előbb egy remek Harnik-fejes, majd egy tűzijáték után egy másik Harnik-gól (előtte a Stuttgart nem kapott meg egy 11-est).

Kifejezetten izgalmas volt a meccs utolsó szakasza, de végül a Bayern megtartotta az egygólos előnyt, és megnyerte a kupát.

A Bayern az első német csapat, amely a triplázást véghez tudta vinni.

Eredmény – Német Kupa, döntő:

Bayern München – VfB Stuttgart 3-2 (1-0)
gólszerzők: Müller (36.), Gomez (48., 61.), illetve Harnik (71., 80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik