Foci

A Honvédé a bronzérem, hiába nyert az MTK

Marco-Rossi(430x286)(1).jpg (marco rossi, )
Marco-Rossi(430x286)(1).jpg (marco rossi, )

Egész izgalmasra sikeredett a bronzért folytatott harc a labdarúgó NB I.-ben. A Honvéd örülhet, és készülhet az Európa Ligára.

A Haladás-Honvéd és az MTK-Debrecen meccs azért is kezdődött egy időben, mert a két fővárosi csapat még versenyt futott a harmadik helyért, azaz az Európa Liga-indulást jelentő pozícióért.

Ennek elérésére jóval nagyobb esélye volt a Honvédnak, ugyanis jobb gólaránnyal vágott neki az utolsó körnek.

A Honvéd kezdőjében ott volt Vernes Richárd, aki pár hónappal ezelőtt nagyon súlyos arcsérülést szenvedett, épp az MTK elleni meccsen. Nem volt viszont ott a csapatban Davide Lanzafame, az Olaszországban a hírek szerint hivatalosan is gyanúsítottá lett olasz támadó (elviekben rosszul érezte magát a remek focista így Budapesten maradt).

Sokkal jobban kezdte a meccset a Honvéd, a csapatot rengeteg drukker kísérte el Szombathelyre. Az erőfeszítéseknek eredménye lett, épp Vernes lőtt gólt laposan a jobb oldalról (0-1). Egy perc múlva Radó nagy helyzetben Kemenesbe fejelte a labdát. Sikerült aztán az egyenlítés, a 30. percben egy lecsorgó labdát Simon a második hullámból érkezve a kapuba lőtt (1-1).

A második félidőben tartotta az eredményt a budapesti csapat, a Haladás valamivel veszélyesebb volt, de ez gólban nem mutatkozott meg. A pontszerzés azt jelentette, hogy a Honvéd indulhat az Európa Ligában a Debrecen és a Videoton mellett.

A Honvéd 19 év után lett dobogós a bajnokságban.


Fotó: MTI

Eközben az MTK a friss kupagyőztes Debrecent fogadta, a meccset a helyszínen nézte meg Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva középpályása. A gólkirállyá avanzsált Adamo Coulibaly 12. percben leadott lövése után nagy helyzetbe került a Loki, de Groppioni védeni tudott. Mint ahogy Verpecz is a 21. percben, amikor Tischler lőtt 25 méterről szabadrúgást, a debreceni kapus nagy bánatára azonban a labdát éppen Kálnoki Kis elé ütötte, aki laposan a hálóba lőtt.

A 40. percben állt a legközelebb a félidőig az egyenlítéshez a Debrecen, akkor Bódi hatalmas kapufát lőtt 28 méterről.


Kálnoki Kis Dávid és a gólkirály, Adamo Coulibaly
Fotó: MTI

Az 52. percben Wolfe ment el nagyon simán a jobb oldalon, középre adott, Kanta azonnal lőtt, a lövés megpattant egy védőn, de kikötött a kapuba (2-0). A Loki ezután is kapufáig jutott. A 71. percben Vass Patrik fantasztikus gólt lőtt, nagyjából 18 méterről, a 16-os csücskétől lőtt, Verpecz nem tudott védeni, gyönyörű gól volt (3-0).

Mégis sikerült aztán szépítenie a Debrecennek, a 86. percben Bódi messziről, a kapufa segítségével szerezte meg a becsületgólt (3-1).

Az MTK a bajnokság végére visszaesett, így lemaradt a nemzetközi szereplésről.

Eredmények – labdarúgó NB I., 30. forduló:

Szombathelyi Haladás – Budapest Honvéd 1-1 (1-1)

Szombathely, 3000 néző, vezette: Fábián

Haladás: Mursits – Schimmer, Guzmics, Tóth – Gyurján, Simon, Szakály (Halmosi, 62.), Iszlai (Andorka, 74.), Jagodics – Ugrai (Kalász, 62.), Radó. Vezetőedző: Artner Tamás

Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovric, Ignjatovic, Alchibiade – Zivanovic, Hidi, Vécsei, Diaby (King, 83.) – Vernes (Nagy, 59.), Martinez. Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerzők: Simon (30.), illetve Vernes (14.)

Sárga lap: Andorka (77.), illetve Zivanovic (23.), Diarra (90+1.)

MTK – Debreceni VSC-TEVA 3-1 (1-0)

Hungária körút, 1400 néző, vezette: Szilasi

MTK: Groppioni – Wolfe, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Vass (Nikházi, 90.), Zsida, Kanta, Vadnai – Csiki (Varga, 73.), Tischler (Pölöskey, 87.). Szakmai igazgató: Garami József

DVSC: Verpecz – Bernáth, Korhut, Mészáros, Szűcs – Bódi, Spitzmüller, Czivktovics (Sidibe, a szünetben), Rezes (Szécsi, 67.) – Coulibaly, Kulcsár (Ferenczi, 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Kálnoki Kis (21.), Kanta (52.), Vass (71.), illetve Bódi (86.)

Sárga lap: Rezes (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik