Foci

Íme, az év bomba- és potyagólja

A hagyományos U20-as touloni nemzetközi ifjúsági labdarúgótorna első napján a házigazda franciák 4-1-re verték az USA válogatottját. De milyen gólokkal! Két percen belül megszületett a torna legnagyobb és a legszerencsétlenebb találata is.

A touloni torna arról nevezetes, hogy több menedzser foglal helyet a lelátón, mint néző, ugyanis a világ minden tájáról érkeznek csapatok, és mivel még ebben a korban relatíve olcsón megvásárolhatók, ekkor a legkelendőbbek a játékosok. (Tavaly a magyar válogatott is meghívást kapott, és tisztességesen helyt állt, majdnem továbbjutott csoportjából.)

A menedzserek egészen biztosan felírták a kis noteszükbe a francia Alexandre Coeff nevét, aki a Franciaország–USA meccs első félididejének 38. percében egy jobboldali szabadrúgást követően a háta mögül sarokkal talált be a kapuba, szakzsargonnal élve skorpiógólt lőtt! Parádés találat, annyi szent!

Szegény amerikai kapust annyira elbűvölte a találat, hogy még két perc múlva is a hatása alatt lehetett. Az újabb francia támadás végén ugyanis egy jó 20 méterről megeresztett lövést védett be, ráadásul a lába között. Szegény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik