Foci

Izgalmas rangadót nyert meg a Fradi

debrecen-ferencváros (debreceni vsc, ferencvárosi tc, )
debrecen-ferencváros (debreceni vsc, ferencvárosi tc, )

Az utolsó percekig izgalmas találkozón tudott nyerni az FTC a meccset tíz emberrel befejező Debrecen ellen.

Furcsa helyzetben várta mindkét csapat a rangadót, hiszen a Debrecen bár hajtott volna a dobogós helyért, de ez EL-indulás számukra már nem tét a kupagyőzelem miatt. A Fradi ezzel szemben pontszámban beérhetné a Videtonot és az MTK-t, de megelőzni nem tudja őket, hiszen pontegyenlőség esetén a győzelmek száma rangsorol, és ebben a tekintetben a zöld-fehérek nem állnak túl jól.

A meccsen egyébként hamar bekezdett a Ferencváros, bár ehhez kellett a hazai védelem elképesző nagy hibája: Holman szerzett labdát a debreceni térfélen, majd megindult a kapu felé, végül az üresen álló Somaliának passzolt, ő pedig pontosan célzott (0-1).

A 32. percben egyenlíteni tudtak a piros-fehérek, hiszen Cukic feleslegesen ellkökte Szűcsöt a kapu előtt, így büntetőt végezhetett el a Loki, amit Coulibaly magabiztosan bevágott (1-1).

Alig telt el pár perc, újra megzörrent a háló: a DVSC lestaktikája csődöt mondott, így Jennernek nem volt nehéz dolga, hogy gólt szerezzen (1-2).

A második felvonásban egy kiállítás nehezítette még jobban a hazaiak helyzetét, hiszen Máté Pétet talpalás miatt állította ki a játékvezető. Így a tíz emberrel küzdő, egyenlítésért hajtó Loki hátul kinyílt, a Fradi pedig egy gyors kontrából növelte előnyt a 83. percben (1-3). A rendes játékidő letelte után Coulibaly még tizenegyesből szépített, vagyis a Ferencváros 3-2-re nyert.

Ezzel a győzelemmel szoros lett az OTP Bank Liga élmezőnye: a Videoton a második 51 ponttal, harmadik az MTK (51), negyedik a Ferencváros (48), ötödik a Honvéd (48).

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Debreceni VSC – Ferencvárosi TC 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Coulibaly (32., 90.- mindkettőt büntetőből), illetve Somalia (6.), Jenner (37.), Peric (83.)

DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Szűcs I.(Sidibe, 34.) – Bódi, Spitzmüller (Ramos, 46.), Czvitkovics, Ferenczi – Pölöskey (Bouadla, 65.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.

FTC: Jova – Gyömbér, Besic, Klein, Sváb – Somalia(Peric, 55.), Cukic, Józsi – Jenner, Holman (Ionescu, 72.) – Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Sárga lap: Mészáros (19.), Spitzmüller (44.), Coulibaly (71.), illetve Cukic (32.), Besic (90.)

Piros lap: Máté (53.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik