Foci

Lovrencsicsék elbukták a szuperrangadót

gól (foci,)
gól (foci,)

A Lovrencsics Gergőt végig a pályán tudó Lech Poznan 1-0-ra kikapott a Legia Warsaw vendégeként a lengyel labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában.

Amint arról írtunk a héten, Egervári Sándor szombatra egy lengyel szuperrangadó megnézését iktatta be a programba. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy játékos miatt utazott el Varsóba, ő pedig Lovrencsics Gergő, a Lech Poznan magyar támadója. A 24 esztendős focista kezdőként lépett pályára a listavezetőhöz látogató poznaniaknál, az első félidőben pedig akadt is egy veszélyes sarokrúgása, de Kedziora fejese elkerülte a kaput.

Érdekesség, hogy a Lech elég szerencsétlen volt az összecsapáson, már az első félidőben kettőt kellett cserélnie Mariusz Rumak vezetőedzőnek.

A második félidő elején Lovrencsicsé volt az első lehetőség, lövése azonban nem talált utat a kapuba. A 76. percben a labda már úgy tűnt, hogy áthaladt a gólvonalon Dwaliszwili fejese után, ám a játékos lesről bólintott kapura, így kifelé ítéltek szabadrúgást.

A hajrában dőlt el a három pont sorsa: Mozdzen szabálytalankodott második sárga  lapot és büntetőt érően, Vrdoljak pedig nem hibázott a tizenegyespontról. A győzelmet a Legia szerezte meg, amely immár öt ponttal vezet a bajnokságban a Poznan előtt. A lengyel pontvadászatból még három forduló van vissza.

Eredmény – Ekstraklasa, 27. forduló

Legia Warsaw – Lech Poznan 1-0 (0-0)
Gólszerző: Vrdoljak (86. – 11-esből)
Piros lap: Mozdzen (84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik