Foci

Életben maradt a Siófok

Horváth Károly (horváth károly, )
Horváth Károly (horváth károly, )

A Balaton-parti focicsapat 1-0-ra legyőzte a PMFC-t az OTP Bank Liga 28. fordulójában. Az Újpest az Egert győzte le.

A Pápa pénteken hiába vezetett Szombathelyen, mégis 2-1-re kikapott, így még mindig nem hosszabbította meg élvonalbeli tagságát. Szombaton a Siófok, mint már oly sokszor, ezúttal is az utolsó szalmaszálba próbált meg belekapaszkodni, ám az első félidőben a Pécs járt közelebb a gólhoz, de maradt a 0-0.

A második felvonásban sokáig nem történt semmi érdemleges, majd a 71. percben jött a Balaton-parti talált, Windecker csúsztatott közelről a hálóba (1-0). Az eredmény már nem változott a folytatásban, a Siófok így megnyerte ezt a nagyon fontos találkozót és még mindig van esélye kiharcolni a bennmaradást. A következő fordulóban ráadásul a Pápával csapnak össze, igazi hatpontos ütközet lesz az.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Siófok, 500 néző, v.: Oláh

FGSZ Siófok – PMFC Matias 1-0 (0-0)

FGSZ Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Nyári, Takács Z., Fejes – Kiss M. (Gál, 74.), Menyhárt (Nagy T., 60.), Kecskés, Windecker (Mokánszki, 88.), Melczer V. – Máté J.

PMFC-Matias: Dibusz – Lázár P. (Beke, 75.), Lantos, Balogh B., Uzoma – Márkvárt, Koller K., Szatmári L. (Kővári, 89.), Nagy O. (Horváth Zs., 63.), Horváth A. – Simon A.

Gólszerző: Windecker (71.)

Sárga lap: Máté J. (90.), illetve Nagy O. (57.), Horváth Zs. (70.)

Közben Vácon az Eger és az Újpest csapott össze. A “hazaiak” sokáig nem hitték el, hogy lehet esélyük a pontszerzésre, így az fővárosiak Tshibuabua első, Simon második felvonásbvan szerzett találatával elhúztak 2-0-ra a 73. percre. Ekkor azonban felpörgött a már biztos kieső Eger, Horváth bólintott Balajcza kapujába (1-2). A hevesiek még szorongattak a találkozó végén, egyenlíteniük azonban már nem sikerült, az Újpestté lett a három pont.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Vác, 300 néző, v.: Fábián

Egri FC – Újpest FC 1-2 (0-1)

Egri FC: Sztankó – Kasza (Albert, 70.), Mecinovic, Koné – Kabele, Katona A., Zvara, Németh N. (Szabó B., 77.), Farkas Á. (Vidovic, 65.) – Buac, Horváth Z.

Újpest FC: Balajcza – Szélesi, Vermes, Chema Antón, Pollák (Lázár B., 67.) – Simon K., Vasiljevic, Christ, Balogh B., Iandoli – Tshibuabua

Gólszerző: Horváth Z. (77.), illetve Tshibuabua (24.), Simon K. (72.)

Sárga lap: Vidovic (87.), illetve Szélesi (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik