Foci

Visszavonul David Beckham

david beckham (david beckham, )
david beckham (david beckham, )

A szezon végén visszavonul David Beckham, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának 38 éves sztárjátékosa.

Fotó: AFP

Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya – aki januárban érkezett a párizsi klubhoz – csütörtökön jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását.

“Hálás vagyok a PSG-nek, hogy adott nekem esélyt, ugyanakkor úgy gondolom, eljött az ideje, hogy befejezzem a játékot” – nyilatkozta Beckham. A PSG a bajnokságban még fogadja a Brest együttesét, valamint a Lorient otthonába látogat.

A kiváló középpályás már a PSG-hez való érkezésekor elmondta, rövid távra szerződött le, de a franciák remélték, hogy hosszabbítani tudnak Beckhammel.

Az angol ugyanis nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 18 év után ismét bajnoki címet ünnepeljen a PSG, de most mégis úgy döntött, a csúcson hagyja abba, aranyéremmel a zsebében.

Beckham 1993-ban mutatkozott be a Manchester Unitedben, amelynek színeiben többek között hat angol bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert. 2003-ban a Real Madridhoz igazolt, amellyel szintén nyert bajnokságot, majd 2007-ben a tengerentúlra szerződött, és a Los Angeles Galaxyvel is szerzett bajnoki címet. Az amerikai liga szünetei alatt két alkalommal is visszatért Európába, mindkétszer az AC Milanhoz.

Ő az egyetlen angol labdarúgó, aki négy országban is trófeát tudott nyerni: Angliában, Spanyolországban, az Egyesült Államokban, valamint most Franciaországban is.

Beckham az angol válogatottban 115 alkalommal lépett pályára, első nagy tornáján azonban első számú közellenség lett Angliában, ugyanis az 1998-as világbajnokságon az argentinok elleni nyolcaddöntőben a földön fekve belerúgott Diego Simeonébe, amiért kiállították, az angolok pedig büntetőpárbaj végén búcsúztak. A nemzeti csapat szurkolóinak kegyeit 2001-ben sikerült visszanyernie, amikor a görögök elleni vb-selejtezőn az ő fantasztikus szabadrúgásgóljával harcolták ki az angolok a továbbjutást.

Hosszú karrierjéből gyakorlatilag csak a válogatott sikerek hiányoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik