Foci

Ezért törték el Leonardo lábát

Íme egy videó, ami hűen ábrázolja a magyar labdarúgás jelenlegi edzői, játékvezetői felfogását és azt, hogy a játékosok mennyire nem tisztelik egymást, különösen nem a kiemelkedő tehetséget.

Győr a vasárnapi bajnokin 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost és ezzel bajnok lett. A 80. percben Strestik totál indokolatlanul úgy gondolta, hogy bármilyen eszközzel meg kell állítania az addig is agyonrugdosott fradis Leonardót.

Hátulról becsúszott – ezt egyértelműen tiltja a labdarúgás szabálykönyve – a Fradi brazil légiósának a lábára, akinek eltörött a szárkapocscsontja. Az MLSZ keddi ülésén amúgy példásan megbüntette a cseh légióst. Nagyjából annyi időre – öt hónapra – tiltotta el a játéktó, amennyi ideig Leonardo felépülése tart majd.

Hogy miért következhetett be mindez? Az alábbi összeállításból kiderül. Magyarországon vannak csapatok, ahol az edzők, játékosok nem tisztelik az ellenfelet, sem taktikailag, sem technikailag nem elég képzettek ahhoz, hogy szabályos eszközökkel állítsák meg a náluk gyorsabb, tehetségesebb ellenfelet.

Továbbá vannak játékvezetők, akik láthatóan nem minden esetben a szabályok szellemében járnak el, ergo nem védik a játékosok testi épségét. Holott leginkább a Leonardo tudású labdarúgókra lenne szükség ahhoz, hogy a nézők újra megszeressék a labdarúgást.

Spanyolországban C. Ronaldo, Messi, Iniesta stb. miatt mennek ki a nézők a lelátókra, ülnek a televízió elé. Őket a szabályok szellemében maximálisan védik a játékvezetők, és tisztelik tudásukat az ellenfelek.

A védők ott is mindenáron le szeretnék szerelni a sztárokat. De nem bármi áron. Óriási különbség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik