Foci

Öt hónapot kapott a Győr “mészárosa”

Marek Strestík (marek strestik, )
Marek Strestík (marek strestik, )

Marek Strestík, a már bajnok Győri ETO futballistája öthónapos eltiltást kapott az MLSZ-től.

Mint ismert, a vasárnap a Ferencváros 1-0-s legyőzésével 30 év után ismét bajnoki címet ünneplő Győr légiósa a találkozó 80. percében csúszott rá hátulról Leonardo lábára. A Fradi brazil csatárának szárkapocscsonttörése lett, a futballista még abban sem biztos, hogy folytatja a pályafutását.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy Marek Strestíket, mint visszaesőt, május 14-től kezdődően öt hónapra eltiltja a labdarúgó-mérkőzésektől. Az ötödik hónap október 14-én telik majd le. Összehasonlításképp: ebben az idényben október 14-ig 10 bajnoki forduló ment le.

Marko Vukasovic (Kecskemét) 1, Aleksandar Alempijevic (FTC), mint visszaeső 2, Mészáros István (Paks) 1, Völgyi Dániel (Győri ETO) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Súlyos pénzeket fizethet be az Újpest és a Budapest Honvéd is a két fél élvonalbeli rangadója után. A IV. kerületiek 400 ezer, a kispestiek 500 ezer forintot kötelesek befizetni a szövetség kasszájába “szurkolóik megbotránkoztató és gyűlöletkeltő rigmusai” miatt.

A Győr-Videoton kupameccsen történtek sem maradtak megtorlatlanul: a győriek írásos figyelmezettésben részesültek, a székesfehérváriak pedig 500 ezer forintos pénzbírságot kaptak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik