Foci

Kikapott a Vidi Debrecenben

Kondás Elemér (kondás elemér, )
Kondás Elemér (kondás elemér, )

Ha sikerül legyőzniük a Ferencvárost, behozhatatlan előnyre tesznek szert az OTP Ligában.

Bajnokot avathatunk akár vasárnap a magyar labdarúgó NB I.-ben, miután a Debrecen győzelmével elszállhatnak a Videoton esélyei az első helyre.

Ezért természetesen a győrieknek is meg kell dolgozniuk: nyerniük kell a vsárnap este fél hétkor kezdődő találkozón, a vendég Ferencváros ellen.

Pedig a délutáni meccs elején nem úgy tűnt, hogy a debreceniek örülhetnek a végén. A mérkőzés 29. percében Torghelle szerzett vezetést a vendégcsapatnak, miután Kovács lövése után a kipattanó éppen hozzá érkezett (0-1).

Nem sokkal ezután a Debrecen 11-eshez jutott, miután a kupameccsen, a Győr ellen kiállított Juhász buktatta Coulibalyt. A büntetőt Ferenczi lőtte, de Tujvel megfogta.


Fotó: MTI

A Lokinak mégis sikerült viszonylag korán válaszolnia: a 39. percen Bódi Ádám egyenlített egy lapos, pattogó lövéssel (1-1). A második félidőben aztán fordított a Loki: az 57. percben a csereként beálló Kulcsár Tamás volt eredményes, miután Tujvel mellett is elvitte a labdát a védelmi megingást követően (2-1).

A folytatásban a Loki sokkal több helyzetet dolgozott ki, de több gól már nem született.

A Videoton így továbbra is hét ponttal van elmaradva az első helyen álló Győri ETO-tól. Ha tehát az ETO megveri a Fradit, megnyeri a bajnokságot.

Eredmény – labdarúgó NB I.

Debreceni VSC – Videoton 2-1 (1-1)

Debrecen, 4000 néző, vezette: Vad II.

Debrecen: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Korhut (Szűcs, 75.) – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi (Sidibe, 85.) – Pölöskey (Kulcsár, a szünetben), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér

Videoton: Tujvel – Brachi, Juhász, Vinicius (Caneira, 30.), Szolnoki – Paraiba (Alvarez, 63.), Mitrovic, Kovács (Szekeres, 73.), Gomes, Gyurcsó – Torghelle. Vezetőedző: José Gomes

Gólszerzők: Bódi (39.), Kulcsár (57.), illetve Torghelle (29.)

Sárga lap: Coulibaly (90.), illetve Paraiba (15.), Juhász (36.), Brachi (61.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik