Foci

Ferguson: Átkozottul tehetséges fickó vagyok

Sir Alex Ferguson (sir alex ferguson, )
Sir Alex Ferguson (sir alex ferguson, )

Bemutatjuk a nagy dumás Sir Alex Fergusont. Aranyköpések a mestertől.

Amint arról már írtunk, visszavonul a skót edzőlegenda, Sir Alex Ferguson. A 71 esztendős szakember szakmai hozzáértése mellett arról is ismert, hogy sosem rejtette véka alá a véleményét, számos aranyköpése lett emlékezetes. Már a manchesteri belépője is jól sikerült. Sir Alex nagy dumáiból szemezgettünk.

Sir Alex Ferguson aranyköpései

„Meg se próbáljon belenézni egy őrült ember agyába.” (önmagáról)

„Majd én letaszítom a Liverpoolt a ki****ott magas lováról. Ezt nyugodtan leírhatja!” (1986-os manchesteri kinevezése után)

„Nem hiszem el, ezt nem hiszem el! Futball, átkozott pokol!” (az 1999-es BL-diadal után)

„Foltozzátok össze valahogy, a rohadt életbe!” (David Beckhamről, miután az öltözőben dühében fejbe rúgta egy cipővel, és felszakadt a szemöldöke)

„Bizarr baleset volt. Ha százszor vagy milliószor megpróbálnám, akkor sem sikerülne ismét megcsinálnom. Ha sikerülne, akkor beszállnék a játékba.” (a beckhames eset után)

„Amikor először láttam, 13 évesen, olyan volt, mint egy spániel, amelyik lebeg a pálya felett, és papírgalacsinokat hajkurászik a szélben.” (Ryan Giggsről)

„Pippo Inzaghi lesen született.”

„Marhára semmi közöd hozzá! Én se kérdezgetlek, hogy még mindig a buzibárokban lógsz-e.” (egy újságírónak, aki megkérdezte, hogy elutazik-e a 2006-os vb-re)

„Ha egy olasz azt mondja, hogy tészta van a tányéron, akkor a biztonság kedvéért bekukkantok a szósz alá. Ők találták fel ugyanis a ködösítés taktikáját.”

„Ha egy pár centivel magasabb lenne, Anglia legjobb belső védője lehetne. Az apja 185 centis, úgyhogy én a tejesemberre gyanakszom…” (Gary Neville-ről)

„Főnöknek és nagy embernek nevezett, amikor ittunk egyet az első meccs után. Jobban örültem volna, ha egy pohár bor mellett bókol nekem, mert valami körömlakklemosóval kínált.” (José Mourinhóról)

„Van úgy, hogy az embernek hangos a szomszédja. Ez ellen nincs mit tenni. Legfeljebb annyit, hogy az ember bekapcsolja a tévét, és jól felhangosítja.” (a városi rivális Manchester Cityről)

„Csak nem képzeli, hogy ezzel a bandával szerződést kötünk? Ezeknek egy vírust sem adnék el!” (a Real Madridról, amikor a spanyolok érdeklődtek Cristiano Ronaldo iránt)

„Lehet, hogy egyszer majd együtt lovagolunk el a naplementébe.” (egyik kedvenc edző-ellenségéről, az Arsenal kispadján ülő Arsene Wengerről)

„Átkozottul tehetséges fickó vagyok. Talán elkezdek festeni, vagy valami ilyesmit.” (arra a kérdésre, hogy mihez kezd a visszavonulása után)

„Nézzenek rám, tíz évet fiatalodtam! Ezek a tabletták csodát tesznek!” (miután az MU-val nemrég megszerezte 13. bajnoki címét)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik