Foci

Egykori újpestiek balhéztak össze, Vébert kritizálják

Az Újpest B csapata Mezőkövesden játszott bajnokit az NB II. Keleti csoportjában. Több volt ez, mint bajnoki.

Bár a másodosztály Keleti csoportjában a Vasas vezet, a Mezőkövesdnek is van esélye arra, hogy az élvonalba jusson, hiszen a Véber György által irányított csapat alig van lemaradva a második helyen.

Ahogyan írtuk, az utolsó pillanatban vesztett pontot a szabolcsi együttes a május 1-jei fordulóban, Zamostny Balázs a 92. percben szerzett egy pontot az Újpest B csapatának.

Most arról szólnak a hírek, hogy a meccs nemcsak szimpla bajnokivá lett, hanem nagy botrány is keveredett, már a helyszínen is. Az Újpest közleményben tiltakozik, amiért a kövesdiek megfélemlítették a játékosaikat, az Újpesten nagy tiszteletben álló Véber György pedig folyamatosan szidta a vendégek fiataljait.

Beszóltak Víg Péter vezetőedzőnek is, és az öltözőben is folytatódott a balhé.

A csakfoci.hu megkereste a Mezőkövesdet is, mit szólnak a “vádakhoz”, az ügyvezető, Bocsi Anna annyit mondott a portálnak: “Annyit tudok csak mondani, hogy az öltözőnket szétverték a vendégek.”

Folytatás várható az ügyben…

Az Újpest közleményének részlete

A mezőkövesdi szakmai stáb, valamint a klub vezetői nem viselték sportember módjára az eredményt, és a találkozó után minősíthetetlen hangnemben támadtak fiatal játékosainkra és a klub alkalmazottjaira.

Véber György játékosként és edzőként is köztiszteletnek és nagy népszerűségnek örvendett a Megyeri úton, ezért is volt érthetetlen számunkra, hogy a találkozó első percétől az Újpest FC B fiatal játékosait szidja az oldalvonal mellett. Még ha ezt be is tudnánk a mérkőzés hevének és tétjének, a mérkőzés után történtek mellett klubunk már nem kíván szó nélkül elmenni.

A lefújás után a mezőkövesdi edző, valamint a klub egyik vezetője tíz percen keresztül ordítva szidta és fenyegette csapatunk játékosait, valamint azzal vádolta meg labdarúgóinkat, hogy a Vasas érdekében játszottak döntetlent ellenük. Az egyik hazai labdarúgó – aki nem mellesleg szintén megfordult korábban Újpesten – egyenesen odáig ment, hogy az Újpest FC B vezetőedzőjét, Víg Pétert fenyegette meg.

Továbbá elfogadhatatlannak tartjuk, hogy NB II-es szintű, azaz profi bajnokságban megtörténhet olyan eset, hogy a hazai vezető „Takarodjatok haza!” felszólítással megpróbálja kidobni csapatunkat az öltözőből.

Az Újpest FC B csapatának tagjai és szakmai stábja, ahogyan eddig is, ezután is minden mérkőzésen tudása legjavát nyújtja majd attól függetlenül, hogy ki az ellenfél.

A mezőkövesdi öltözőfolyosón történtek méltatlanok voltak az NB II-es bajnokság színvonalához, hasonló eseményeknek nincs helye sem az amatőr-, sem a profi csapatok által játszott mérkőzéseken!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik