Foci

Az MLSZ nem volt rugalmas: eltiltotta Lanzafamét

Davide Lanzafame  (davide lanzafame, )
Davide Lanzafame  (davide lanzafame, )

Csapattársát lökdöste a 11-es előtt, most bűnhődnie kell az olasznak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúttal sem a futballdrukkerek igazságérzete és a fair play szerint döntött Fegyelmi Bizottsága révén.

Már megírtuk, hogy a Pécs–Honvéd bajnokin – melyet 3-0-ra nyert a fővárosi csapat – a piros-feketék két olasz játékosa, Leandro Martinez és Davide Lanzafame összeveszett azon, ki rúgja a 11-est az 51. percben. Solymosi játékvezető az incidens mindkét résztvevőjét sárga lappal jutalmazta, de mivel Lanzafaménak már volt egy lapja, a bíró kiállította az előzőleg gólt szerző csatárt.

Nos, a Magyar Labdarúgó Szövetség a Honvéd hivatalos weboldalának tájékoztatása szerint két meccsre eltiltotta a csapat legveszélyesebb játékosát, mondván, egy alkalommal már kapott pirosat, így visszaesőnek számít.

Mi csak annyit jegyeznénk meg, hogy mivel a Honvéd edzője, Marco Rossi is elismerte, az ő hibája volt, hogy nem jelölt ki a 11-es elvégzésére játékost, valamint a piros lap nem az ellenfél egyik-másik játékosának testi épségét veszélyeztette, nem lett volna ördögtől való dolog, ha a dogmatikus szabályokon felülemelkedett volna a kedves testület.

Egy meccs bőven elég lett volna az olasznak.

A további hétvégi kiállítottak közül a ferencvárosi Julian Jenner 3, Pedro (Kaposvár) és Griffiths (Pápa) 1 meccset kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik