Foci

Emeli a tétet az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a Ferencvárost 500 ezer, a Diósgyőrt pedig 200 ezer forintra büntette szurkolói megnyilvánulásai miatt.

Újabb ülést tartott a fegyelmi bizottság kedden: ezúttal a Diósgyőr-Ferencváros bajnoki volt terítéken, és úgy látszik, az fb most már szokásához híven serényen számolt.

Ugyanis indoklásukban, amiért megbüntették a zöld-fehéreket félmillió forintra, ez áll: “a csapat szimpatizánsainak többsége szenvedélyesen biztatta együttesét, ám egy részük “szurkolóhoz méltatlan módon, összesen 15 alkalommal gyűlöletkeltő, sportszerűtlen és a fegyelmi szabályzatot súlyosan sértő rigmusokat skandált”. A rigmusok egy része kirekesztő és gyalázkodó volt.” Ha ők mondják, hogy 15-ször, mi elhisszük.

És azt ne felejtsük el, hogy április elején, tehát két hete visszaesőként büntette meg az fb a Fradit rasszista megnyilávnulások miatt, 400 ezer forintra. A bizottság ismét visszaesőként kezelte a Ferencvárost, vagyis ha tartják ezt az elvet, legközelebb készíthetik is a 600 ezres csekket az FTC-nél…

A Diósgyőr sem úszta meg, “a drukkerek megbotránkoztató, gyűlölködő viselkedése miatt” 200 ezret fizethet a borsodi klub, míg a Budapest Honvéd 300 ezer forinttal lett szegényebb, hiszen ha jól számolt az fb, a fővárosiak szurkolói öt másodpercig (!) huhogták a kecskeméti Mbengono Yannickot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik