Foci

Húsz a csúcson: bajnok a Manchester United

manchester united (manchester united, ryan giggs, robin van persie, )
manchester united (manchester united, ryan giggs, robin van persie, )

Robin van Persie megnyerte a Vörös Ördögöknek a PL-t.

Fotó: AFP

Összesen két percig volt kétséges, megnyeri-e a United az angol bajnokságot hétfő este, vagy sem. Ugyanis az Aston Villa elleni bajnokin a 2. percben betalált Robin van Persie.

Igaz, a remek akció egy kis lesről indult, de ez senkit sem zavart az Old Traffordon a birminghami csapaton kívül. A 12. percben aztán Wayne Rooney fantasztikus passza után a kilépő van Persie még fantasztikusabban lőtt a kapuba, eldőlt.

Sőt, a 33. percre mesterhármast ért el a holland, aki ráadásul ezzel a góljával átvette a vezetést a góllövőlistán (24-23 a javára) a liverpooli Luis Suareztől, akit minden bizonnyal több meccsre eltiltanak a Chelsea elleni harapásáért.

Az első félidőben az Aston Villának is akadt egyébként helyzete, a hazai oldalról Giggs aktivitása mellett kiemelendő Rafael kapufája. A fordulás után is a Manchester volt fölényben, de újabb gól nem született.

A United 16 pontos előnyre tett szert a City előtt, ez behozhatatlan, így megnyerte a 2012-13-as bajnokságot. Sőt, elképzelhető, hogy a hátralévő fordulókban a PL történetének legnagyobb különbségű (mármint a 2. helyezetthez képest) aranyérmét szerzi meg. Ezt 18 pontos aranyéremmel (az Arsenallal szemben 2000-ben) épp a United tartja.

Eredmény – Premier League, 34. forduló:

Manchester United – Aston Villa 3-0 (3-0)
gólszerzők: van Persie (2., 12., 33.)

Videó – a meccs három gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik