Foci

Lemondott Szentes Lázár, a DVTK edzője

A miskolci drukkerek egy része megkönnyebbült.

Nagy meglepetésre a Siófok kedden 3-0-ra legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó NB I.-ben, így elmozdult a tökutolsó pozícióból. A meccsen akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a balatoni csapat.

A mérkőzés végén Szentes Lázár, a DVTK vezetőedzője, szakmai igazgatója meglepő és némileg flegma nyilatkozatot tett a meccset közvetítő televízió riporterének, már ha azt egyáltalán nyilatkozatnak lehet nevezni. Sőt, később a hivatalos sajtótájékoztatón sem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.

Nos, szerda délután a diósgyőriek weboldala közölte a hírt, a szakember lemondott posztjáról. A DVTK közleménye a keretes cikkünkben olvasható.

A diósgyőriek közleménye

“A Siófok ellen elveszített találkozó másnapján Szentes Lázár, a DVTK vezetőedzői feladatokat is ellátó szakmai igazgatója a csapat sikeres szereplése érdekében felajánlotta lemondását” – mondta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a weboldalnak.

“A lemondást a klubvezetés elfogadta. Szentes Lázár távozásával lezárult egy hároméves ciklus a DVTK történelmében. Nem túlzok, ha azt mondom, a mínuszról indultunk 2010 őszén, amikor nemcsak a csapat állt távol az első osztálytól, hanem a körülmények sem voltak méltóak egy százéves klubhoz. Szentes Lázár szakmai igazgatónak komoly érdemei vannak abban, hogy visszajutott a DVTK az NB I.-be és ezzel párhuzamosan sikerült elkezdeni a klub utánpótlásának rendbetételét is, aminek az U19-es csapat feljutása volt az első eredménye.

Az OTP Bank Liga előző kiírásában stabil NB I.-es csapatot sikerült kialakítani, idén pedig már a bajnokság rajtjától nem magunk mögé, hanem előre figyelhettünk, még ha most egy kicsit távol is kerültünk az élmezőnytől. Köszönjük Szentes Lázár munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

Szentes Lázár távozásával megszűnik a szakmai igazgató pozíciója, a következő szezon kezdetére kialakítjuk az új klubstruktúrát. Az átmeneti időszakban házon belül oldjuk meg a vezetőedzői poszt betöltését. A bajnokságból hátra lévő hét mérkőzésen a pro lincensszel rendelkező Kovac Zoltán utánpótlás szakmai igazgató megbízott vezetőedzőként irányítja az első csapat munkáját. A szakmai stáb további összetétele változatlan marad” – zárta a klubvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik