Foci

A döntetlenkirály Paks megverte a DVTK-t

Tököli megnyerte a meccset a Paksnak.

Meccsei felén döntetlent játszott a Paks az első 22 fordulóban. Igen, ez 11 döntetlent jelentett. Ha ebből mondjuk csak négyet megnyert volna, az plusz 8 pontot jelentene, és abban az esetben a negyedik helyen állna a klub.

De a Paks csak a 9. helyről várta a fordulót és a Diósgyőrt, amely legutóbb megverte a Videotont, és ezzel a 7. helyre lépett előre. Megnyomta az elejét a Paks, és ennek meg is lett az eredménye, Tököli egy szép támadás végén lőtt a kapuba, Tajti csak beleérni tudott a labdába (1-0). A félidő további részében is a Paks volt elemében, akadtak helyzetek, gól viszont nem.

A fordulás után cserékkel próbálkozott Szentes Lázár, de nem nagyon voltak helyzetei a DVTK-nak, nem úgy a Paksnak. A 78. percben Lázok eldönthette volna a meccset, de Tajti szépen futott ki. A 84. percben Csernyánszkinak hatalmas bravúrral kellett kitenyerelni egy fejest, és ez a bravúr a három pontot eredményezte a Paksnak.

A meccs végén Fiola gyors egymásutánban két sárgát kapott, a másodikat jogtalanul (nekifutott ellenfelének, de mást nem is tudott volna tenni).

A meccset 10 emberrel befejező Sivic-csapat meg is előzte a DVTK-t.

Eredmény – labdarúgó NB I., 23. forduló:

MVM Paks – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Paks, 500 néző, vezette: Vad II.

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Szabó J. – Heffler N. (Pap, 90.), Sifter, Lázok, Báló, Vayer (Eppel, 64.) – Tököli (Kovács Gábor, 83.). Vezetőedző: Tomislav Sivic

Diósgyőr: Tajti – Vági, Hanek (Gallardo, a szünetben), Kádár, Vadász – Tisza, Takács P., Fernando (Seydi, 71.), Elek, Luque (Gosztonyi, 61.) – Rudolf. Vezetőedző: Szentes Lázár

Gólszerzők: Tököli (11.)

Sárga lap: Szabó J. (49.), Fiola (88., 89.), illetve Luque (48.)

Piros lap: Fiola (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik